PREMIERE CINEMATOGRAFICE Comedia cu intrigă poliţistă ''Knives Out'' debutează în cinematografele din SUA

PREMIERE CINEMATOGRAFICE Comedia cu intrigă poliţistă ''Knives Out'' debutează în cinematografele din SUA

Comedia cu intrigă poliţistă ''Knives Out'' este principala premieră a acestui weekend prelungit prilejuit de Ziua Recunoştinţei în cinematografele din Statele Unite, potrivit site-ului de specialitate imdb.com.

În regia lui Rian Johnson (''Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi'', 2017), ''Knives Out'', în acelaşi timp un omagiu, dar şi o abordare plină de umor inspirată din romanele Agathei Christie, se poate lăuda cu una dintre cele mai bogate în vedete distribuţii ale anului reunind actori precum Ana de Armas, Chris Evans, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer, Michael Shannon, Toni Collette şi Don Johnson.

Protagonistul peliculei este un detectiv nonşalant cu accent sudist (interpretat de Daniel Craig), care încearcă să afle adevărul despre circumstanţele în care s-a produs moartea unui bogat şi excentric tată de familie, interpretat de Christopher Plummer.

Actorul Daniel Kaluuya, nominalizat la Oscar pentru rolul din pelicula ''Get Out'' (2017), joacă alături de Jodie Turner-Smith în ''Queen&Slim'', debutul în lungmetraj al regizoarei Melina Matsoukas, cunoscută pentru numeroasele videoclipuri realizate pentru artişti din industria muzicală, printre care şi Beyonce. Abordând problema rasismului în Statele Unite, ''Queen&Slim'' spune povestea a doi tineri afro-americani a căror plimbare romantică este întreruptă când vehiculul lor este oprit de un poliţist alb.

O altă premieră a săptămânii, care poate fi vizionată doar într-un număr limitat de cinematografe de pe teritoriul Statelor Unite, este ''The Two Popes'', o producţie Netflix, în regia brazilianului Fernando Meirelles (''Cidade de Deus'', 2002), care pune faţă în faţă doi actori de calibru, Anthony Hopkins şi Jonathan Pryce.

''The Two Popes'' are ca punct de pornire un eveniment real - anunţul făcut în 2013 de papa Benedict al XVI-lea prin care renunţa la pontificat, urmat de alegerea papei Francisc drept noul suveran pontif - şi imaginează conversaţiile care ar fi putut avea loc între cei doi înalţi prelaţi.

Potrivit previziunilor experţilor, ''Frozen II'' se va afla din nou în fruntea box-office-ului la finele acestui weekend, devansând ''Knives Out'', iar ''Queen&Slim'', ''Ford vs. Ferrari'' şi ''A Beautiful Day in the Neighborhood'' îşi vor disputa cea de-a treia poziţie, notează EFE.

''Frozen II" a debutat în forţă săptămâna trecută în box-office, cu încasări de 127 milioane de dolari în primul său weekend în cinematografele nord-americane şi cu încasări globale de 350,2 milioane de dolari.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...