Premierul - întrevedere cu reprezentanții companiei Bell Helicopter; discuțiile au vizat achiziția unor elicoptere de atac

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut joi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai companiei Bell Helicopter, discuțiile vizând intenția achiziției unor elicoptere de atac de la firma americană.

Potrivit unui comunicat al Executivului, alături de premier la întrevedere s-au aflat ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof.

"După convorbiri, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a semnat scrisoarea de intenție de preț și disponibilitate privind achiziționarea de elicoptere de atac, urmând a fi adresată Guvernului SUA", precizează sursa citată.

Conform comunicatului, întâlnirea de la sediul Guvernului a fost precedată de o discuție tehnică la sediul Ministerului Apărării Naționale.

"În perioada următoare, vor avea loc discuții aprofundate între reprezentanții Ministerului Economiei și cei ai Bell Helicopter privind înființarea unei societăți mixte, dar și a transferului tehnologic și de know-how care să permită producția elicopterelor pe teritoriul României. Această decizie va avea un impact direct considerabil asupra dezvoltării economice a țării noastre, fiind, în același timp, și un generator de securitate în zonă. Menționăm faptul că decizia privind achiziționarea de elicoptere de atac se fundamentează pe planul de înzestrare aprobat recent de Consiliul Suprem de Apărare a Țării", mai precizează Guvernul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…