Premierul a aprobat solicitarea către Comisia Europeană ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin

Premierul a aprobat solicitarea către Comisia Europeană ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin

Premierul Florin Cîţu anunţă că a aprobat marţi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

"Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetăţeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19. Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european. Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech/Pfizer şi contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viaţă normală", afirmă Florin Cîţu, marţi, într-o postare pe Facebook.


Premierul adaugă că, în plus faţă de vaccinurile BioNTech/Pfizer, "mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna şi contractate deja de România".

"Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieţi salvate şi un pas în plus câştigat împotriva COVID-19", conchide Cîţu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...