Premierul a convocat CNSU pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor materiale de construcții

Premierul a convocat CNSU pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor materiale de construcții

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a fost convocat, joi, de premier pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor materiale de construcții pentru refacerea unor imobile afectate de incendiul produs în satul Buzduc din județul Dolj.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat CNSU FOTO: Facebook Nicolae Ciucă

Conform unui comunicat emis de Guvern, având în vedere efectele incendiului produs în data de 24.07.2022 în satul Buzduc, comuna Drăgotești din județul Dolj, precum și solicitarea Instituției Prefectului din județul Dolj referitoare la alocarea unor materiale de construcții necesare pentru refacerea unor imobile afectate de incendiul din localitate.

Prin urmare, în urma aprobării HCNSU nr. 37 din 25.08.2022, materialele de construcție vor fi scoase din rezervele de stat în vederea alocării acestora unității administrativ-teritoriale Drăgotești din județul Dolj pentru utilizarea în procesul de înlăturare a efectelor incendiului produs în data de 24.07.2022 și asigurarea condițiilor de trai pentru populația afectată de la nivelul localității Buzduc.

Conform comunicatului emis de Guvern, prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Incendiu puternic izbucnit la mai multe case din Drăgotești

Un incendiu a izbucnit, pe 24 iulie, în comuna Drăgoteşti din judeţul Dolj, la şase case, la faţa locului fiind deplasate mai multe autospeciale.

Incendiul izbucnit în localitatea Drăgoteşti a afectat 26 de proprietăţi - livezi, garduri, vegetaţie uscată -, precum şi şapte case - trei arse complet şi patru parţial, a informat ISU Dolj. Suprafaţa fiecărei case este de circa 30 mp.

Conform sursei citate, sunt trei victime - două intoxicate cu fum (una transportată la spital, una a refuzat) şi o persoană cu luxaţie, dusă la spital.

Potrivit ISU Dolj, mai multe autospeciale au intervenit pe raza localității Drăgotești, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la şase case.

La faţa locului au acționat Detasamentul 2 de Pompieri Craiova şi Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova. Au fost suplimentare forţele cu pompieri doljeni , dar şi cu pompieri de la ISU Olt, ceruţi pentru a sprijini forţele de ordine.

Guvernul acordă ajutor umanitar de urgenţă Franţei. Ce resurse trimite Executivul

Guvernul va trimite atât opompieri, dar şi 17 mijloace de intervenţie în Franţa pentru a acorda ajutor umanitar de urgenţă, în condiţiile în care ţara occidentală se confurntă cu o serie de incendii.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Franţa pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul acestora.

„Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă, pentru autorităţile Republicii Franţa. Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, două aeronave aflate în dotarea Bazei PAPA de transport aerian strategic, utilizând resursele de zbor destinate Ministerului Apărării Naţionale din România, vor efectua începând cu data de 11.08.2022 o misiune internaţională de sprijin în Franţa, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure, care au pus stăpânire pe teritoriul acestora. Cele două aeronave, care vor pleca din Bucureşti, respectiv Timişoara vor fi folosite pentru transport logistic ce constă în 17 mijloace de intervenţie şi personal de intervenţie aferent , respectiv 77 pompieri salvatori”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...