Premierul a purtat o discuţie cu şeful statului, anterior depunerii de către Iohannis a sesizării la CCR (surse)

Premierul a purtat o discuţie cu şeful statului, anterior depunerii de către Iohannis a sesizării la CCR (surse)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au avut în cursul dimineţii de vineri o convorbire telefonică, la iniţiativa premierului, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, în cadrul discuţiei, premierul i-a adus la cunoştinţă şefului statului că va intra în vacanţă pentru câteva zile, iar în această perioadă conducerea operativă a Executivului este asigurată.

Aceleaşi surse au precizat că discuţia Dăncilă - Iohannis a avut loc anterior sesizării CCR de către preşedinte.

În data de 31 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a semnat Decizia 247 privind exercitarea unor atribuţii, publicată în Monitorul Oficial în aceeaşi zi.

Decizia a fost emisă "în temeiul art.19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare".

Articolul unic al deciziei prevede: "În perioada 6 - 13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezoltării regionale şi administraţiei publice, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României".

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul, şeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să-i exercite atribuţiile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...