Premierul a purtat o discuţie cu şeful statului, anterior depunerii de către Iohannis a sesizării la CCR (surse)

Premierul a purtat o discuţie cu şeful statului, anterior depunerii de către Iohannis a sesizării la CCR (surse)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au avut în cursul dimineţii de vineri o convorbire telefonică, la iniţiativa premierului, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, în cadrul discuţiei, premierul i-a adus la cunoştinţă şefului statului că va intra în vacanţă pentru câteva zile, iar în această perioadă conducerea operativă a Executivului este asigurată.

Aceleaşi surse au precizat că discuţia Dăncilă - Iohannis a avut loc anterior sesizării CCR de către preşedinte.

În data de 31 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a semnat Decizia 247 privind exercitarea unor atribuţii, publicată în Monitorul Oficial în aceeaşi zi.

Decizia a fost emisă "în temeiul art.19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare".

Articolul unic al deciziei prevede: "În perioada 6 - 13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezoltării regionale şi administraţiei publice, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României".

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul, şeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să-i exercite atribuţiile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

3 Așa o fi?

4 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu