Premierul a rechemat-o din funcție pe Alina Dociu, consulul României la Lisabona (surse)

Premierul a rechemat-o din funcție pe Alina Dociu, consulul României la Lisabona (surse)

Premierul Mihai Tudose a decis, luni, rechemarea Alinei Dociu din postul de consul al României la Lisabona, au declarat luni, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

 Conform surselor citate, șeful Executivului este nemulțumit de modul în care a fost gestionată situația mai multor turiști români care ar fi rămas blocați în Lisabona.

Totodată, șeful Guvernului a vorbit la telefon cu unii dintre turiștii români afectați și le-a spus că situația va fi rezolvată. De asemenea, premierul și-a cerut scuze că reprezentanții diplomatici ai României în Portugalia nu au rezolvat problema, au mai spus sursele citate.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, reprezentanții misiunii diplomatice de la Lisabona au întreprins, încă de la momentul sesizării, demersuri pentru a verifica situația cetățenilor români.

"De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice se află în legatură permanentă cu grupul de cetățeni români, precum și cu agenția de turism din România, pentru a identifica soluții în rezolvarea situației în care se află aceștia. Misiunea diplomatică română monitorizează cazul și menține contactul neîntrerupt cu compania aeriană și agenția de turism din România, fiind pregătită să acorde asistență consulară", precizează MAE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…