Premierul australian Malcolm Turnbull spune că Donald Trump își irosește timpul criticând mass-media

Premierul australian Malcolm Turnbull spune că Donald Trump își irosește timpul criticând mass-media

Președintele american Donald Trump își pierde timpul criticând mass-media în legătură cu modul în care acestea relatează despre activitatea administrației sale, a declarat vineri premierul australian Malcolm Turnbull, citându-l ca exemplu pe fostul premier britanic Winston Churchill, transmite Reuters.

De la preluarea funcției luna trecută, Trump a catalogat în mod repetat criticile din mass-media la adresa sa ca fiind 'știri false', spunând despre presă că este un 'partid de opoziție'.

Joi, el a respins controversa tot mai puternică privind legăturile dintre consilierii săi și Rusia, spunând că este vorba de un 'șiretlic' și o 'escrocherie' răspândite de instituțiile media care îi sunt ostile.

Malcolm Turnbull, a cărui relație cu Trump a avut un start nesigur la începutul acestei luni, a spus că noul președinte american nu trebuie să se mai concentreze pe mass-media.

"Un foarte mare politician, Winston Churchill, a spus odată că nemulțumirea politicienilor față de ziare ar fi ca și cum marinarii s-ar plânge de mare", a declarat Turnbull presei în Noua Zeelandă.

"Nu prea are sens. Acestea sunt media cu care trăim și trebuie să ne transmitem mesajele și vă mulțumim vouă, media, pentru atenția cordială", a afirmat el.

Turnbull se confruntă el însuși cu critici puternice din partea presei australiene pentru modul în care conduce guvernul, sondajele de opinie arătând că popularitatea executivului său de centru-dreapta a ajuns la cel mai jos nivel din ultimul an.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...