Premierul britanic Theresa May anunţă că va continua punerea în aplicare a acordului privind Brexitul

Premierul britanic Theresa May anunţă că va continua punerea în aplicare a acordului privind Brexitul

Premierul britanic Theresa May a afirmat că este "încântată" de sprijinul acordat care îi va permite să "continue punerea în aplicare a Brexitului pentru poporul britanic" şi "reunificarea" ţării, potrivit unei scurte declaraţii făcute în faţa reşedinţei sale oficiale din Downing Street 10, după câştigarea votului de neîncredere al Partidului său Conservator, relatează AFP şi dpa.

Theresa May a menţionat de asemenea că ţine cont de numărul "semnificativ" de parlamentari care au votat împotriva ei. Ea a obţinut sprijinul a 200 de parlamentari conservatori, în timp ce 117 au votat împotriva ei, în pofida concesiunii făcute susţinătorilor Brexitului.

''Partidul are încredere în Theresa May'', a declarat Graham Brady, preşedintele aşa-numitului ''Comitet 1922'', responsabil de organizarea internă a conservatorilor, după un scrutin cu buletin secret declanşat de cel puţin 48 de deputaţi conservatori, reprezentând pragul necesar de 15% al grupului parlamentar pentru un astfel de vot.

Această victorie, care a condus la creşterea lirei sterline, înseamnă că Torii nu vor mai putea încerca să o îndepărteze pe Theresa May timp de un an. Dar votul a 117 parlamentari împotriva ei constituie, de asemenea, o lovitură.

Theresa May va participa joi şi vineri la un summit european la Bruxelles unde va încerca cu disperare să obţină de la liderii europeni ''asigurări juridice şi politice'' privind acordul asupra Brexitului.

Cu puţin timp înaintea începerii acestui vot de neîncredere faţă de premierul Theresa May, iniţiat în cadrul Partidului Conservator de către deputaţi membri ai acestei formaţiuni ostili acordului privind Brexitul, aceasta a anunţat, potrivit unuia dintre deputaţi, că intenţionează să demisioneze înaintea viitoarelor alegeri, prevăzute pentru anul 2022.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /