Premierul britanic Theresa May anunţă că va continua punerea în aplicare a acordului privind Brexitul

Premierul britanic Theresa May a afirmat că este "încântată" de sprijinul acordat care îi va permite să "continue punerea în aplicare a Brexitului pentru poporul britanic" şi "reunificarea" ţării, potrivit unei scurte declaraţii făcute în faţa reşedinţei sale oficiale din Downing Street 10, după câştigarea votului de neîncredere al Partidului său Conservator, relatează AFP şi dpa.

Theresa May a menţionat de asemenea că ţine cont de numărul "semnificativ" de parlamentari care au votat împotriva ei. Ea a obţinut sprijinul a 200 de parlamentari conservatori, în timp ce 117 au votat împotriva ei, în pofida concesiunii făcute susţinătorilor Brexitului.

''Partidul are încredere în Theresa May'', a declarat Graham Brady, preşedintele aşa-numitului ''Comitet 1922'', responsabil de organizarea internă a conservatorilor, după un scrutin cu buletin secret declanşat de cel puţin 48 de deputaţi conservatori, reprezentând pragul necesar de 15% al grupului parlamentar pentru un astfel de vot.

Această victorie, care a condus la creşterea lirei sterline, înseamnă că Torii nu vor mai putea încerca să o îndepărteze pe Theresa May timp de un an. Dar votul a 117 parlamentari împotriva ei constituie, de asemenea, o lovitură.

Theresa May va participa joi şi vineri la un summit european la Bruxelles unde va încerca cu disperare să obţină de la liderii europeni ''asigurări juridice şi politice'' privind acordul asupra Brexitului.

Cu puţin timp înaintea începerii acestui vot de neîncredere faţă de premierul Theresa May, iniţiat în cadrul Partidului Conservator de către deputaţi membri ai acestei formaţiuni ostili acordului privind Brexitul, aceasta a anunţat, potrivit unuia dintre deputaţi, că intenţionează să demisioneze înaintea viitoarelor alegeri, prevăzute pentru anul 2022.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici