Premierul britanic Theresa May anunţă că va continua punerea în aplicare a acordului privind Brexitul

Premierul britanic Theresa May anunţă că va continua punerea în aplicare a acordului privind Brexitul

Premierul britanic Theresa May a afirmat că este "încântată" de sprijinul acordat care îi va permite să "continue punerea în aplicare a Brexitului pentru poporul britanic" şi "reunificarea" ţării, potrivit unei scurte declaraţii făcute în faţa reşedinţei sale oficiale din Downing Street 10, după câştigarea votului de neîncredere al Partidului său Conservator, relatează AFP şi dpa.

Theresa May a menţionat de asemenea că ţine cont de numărul "semnificativ" de parlamentari care au votat împotriva ei. Ea a obţinut sprijinul a 200 de parlamentari conservatori, în timp ce 117 au votat împotriva ei, în pofida concesiunii făcute susţinătorilor Brexitului.

''Partidul are încredere în Theresa May'', a declarat Graham Brady, preşedintele aşa-numitului ''Comitet 1922'', responsabil de organizarea internă a conservatorilor, după un scrutin cu buletin secret declanşat de cel puţin 48 de deputaţi conservatori, reprezentând pragul necesar de 15% al grupului parlamentar pentru un astfel de vot.

Această victorie, care a condus la creşterea lirei sterline, înseamnă că Torii nu vor mai putea încerca să o îndepărteze pe Theresa May timp de un an. Dar votul a 117 parlamentari împotriva ei constituie, de asemenea, o lovitură.

Theresa May va participa joi şi vineri la un summit european la Bruxelles unde va încerca cu disperare să obţină de la liderii europeni ''asigurări juridice şi politice'' privind acordul asupra Brexitului.

Cu puţin timp înaintea începerii acestui vot de neîncredere faţă de premierul Theresa May, iniţiat în cadrul Partidului Conservator de către deputaţi membri ai acestei formaţiuni ostili acordului privind Brexitul, aceasta a anunţat, potrivit unuia dintre deputaţi, că intenţionează să demisioneze înaintea viitoarelor alegeri, prevăzute pentru anul 2022.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…