Premierul canadian a promis că vânzarea armelor de asalt va fi interzisă după atacul armat din Nova Scotia

Premierul canadian a promis că vânzarea armelor de asalt va fi interzisă după atacul armat din Nova Scotia

Premierul canadian Justin Trudeau a promis marţi că va acţiona rapid pentru interzicerea vânzării armelor de asalt în stil militar după ce incidentul mortal din estul Canadei a reînnoit apelurile pentru măsuri mai stricte privind controlul armelor, relatează dpa.

Bilanţul atacului comis în weekend în Nova Scotia a ajuns la 20 de morţi. Poliţia se aşteaptă ca bilanţul să crească pe măsură ce continuă cercetările în urma atacului armat care a fost comis timp de 12 ore.

În cursul unei conferinţe de presă zilnice, la Ottawa, premierul Trudeau a declarat că guvernul liberal urma să introducă legislaţia propusă atunci când parlamentul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus.

Guvernul liberal minoritar examinează ''calea cea bună şi momentul potrivit pentru a continua'' acest demers, a menţionat Trudeau.

Acesta a fost cel mai grav incident armat de acest tip din istoria Canadei, consemnează agenţiile internaţionale de presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…