Premierul Cioloș a discutat cu foști campioni despre salvarea sportului românesc

Premierul Cioloș a discutat cu foști campioni despre salvarea sportului românesc

Premierul Dacian Cioloș a discutat joi cu mai mulți foști campioni mondiali și olimpici despre măsurile ce trebuie luate pentru salvarea sportului românesc.

Sursa foto: Dacian Cioloș / Facebook

"Foștii campioni ai sportului românesc mi-au prezentat azi mai multe propuneri pentru a aduce copiii mai aproape de educația fizică, cel mai bun tratament preventiv pentru sănătate fizică, morală, socială, dar și sămânța ambiției și spiritului competițional. Mi-au atras atenția că este nevoie de o campanie amplă de informare a părinților și medicilor pentru a stopa practica scutirilor medicale dacă ne dorim copii sănătoși. Marii campioni mi-au vorbit și despre nevoia revenirii la campionatele sportive în școli pentru a avea o bază mai mare de selecție a viitorilor campioni", a scris Cioloș pe contul său de Facebook .

El a mai anunțat că a primit propuneri clare din partea fostelor glorii ale sportului și s-a declarat impresionat de faptul că acestea se gândesc și susțin viitorul României din punct de vedere sportiv.

"Am primit propuneri clare de la acești oameni care au adus glorie țării, oameni pe care îi respect fără rest și care mi-au vorbit fără ocolișuri despre prăpastia pe care ei o văd dacă nu facem ceva pentru salvarea sportului românesc. M-a impresionat faptul că foștii mari campioni se gândesc și susțin viitorul României, nu cu măsuri luate de azi pe mâine, ci cu propuneri pe termen lung, pentru o societate sănătoasă și o țară valoroasă sportiv", a precizat premierul.

La întâlnirea care a avut loc la Palatul Victoria au fost prezenți Ivan Patzaichin, Ana Pascu, Ilie Năstase, Elisabeta Lipă, Andreea Răducan, Cristian Gațu, Carol Corbu, Pierre de Hillerin și Tudor Bompa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro