Premierul Ciucă a felicitat-o pe Giorgia Meloni pentru numirea ca şef al guvernului de la Roma

Premierul Ciucă a felicitat-o pe Giorgia Meloni pentru numirea ca şef al guvernului de la Roma

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis noului premier al Italiei, Giorgia Meloni, felicitări pentru numirea în funcţie, exprimându-şi încrederea într-o conlucrare care să conducă la dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România şi Italia.

Premierul Ciucă a felicitat-o pe Georgia Meloni FOTO Inquam Photos

„Felicitări Giorgia Meloni la numirea ta ca prim-ministru al Italiei! Sunt încrezător că putem continua să lucrăm împreună în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România şi Italia pentru a creşte schimburile economice, cooperarea sectorială şi relaţiile interpersonale!”, a transmis Nicolae Ciucă, sâmbătă, înr-un mesaj pe pagina de twitter a Guvernului.

Noul premier Giorgia Meloni şi miniştrii săi, care formează guvernul cel mai de dreapta şi cel mai eurosceptic al Italiei din 1946, au depus jurământul sâmbătă dimineaţă la Palatul Quirinale, potrivit Agerpres .

Ceremonia din palatul care domină Roma, reşedinţă a papilor şi regilor Italiei înainte de a deveni sediul preşedintelui Republicii, s-a derulat în prezenţa şefului statului, Sergio Mattarella.

Context:

Giorgia Meloni, lidera partidului post-fascist Fratelli d'Italia învingător în alegerile legislative, a fost desemnată să formeze guvernul de către preşedintele Sergio Mattarella.

Giorgia Meloni, în vârstă de 45 de ani, a acceptat această responsabilitate, devenind prima femeie chemată să ocupe această funcţie în istoria ţării.

Meloni a prezentat vineri după-amiază compoziţia guvernului, care a depua jurământul la ora 08.00 GMT, la Palatul Quirinale.

Uniunea Europeană, foarte circumspectă iniţial faţă de venirea la putere a extremei drepte în Italia, s-a declarat gata ,,să coopereze" cu guvernul eurosceptic al Giorgiei Meloni, care a depus jurământul sâmbătă şi urmează să-şi înceapă mandatul duminică.

,,Felicitări Georgiei Meloni pentru nominalizarea sa ca prim-ministru, prima femeie care obţine acest post", a postat pe Twitter preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

,,Contez pe o cooperare constructivă cu noul guvern, în faţa provocărilor pe care trebuie să le înfruntăm împreună", a adăugat oficialul.

,,Să lucrăm împreună pentru binele Italiei şi al UE", a scris, la rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Voturile din cele două camere ale parlamentului vor avea loc săptămâna viitoare.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban