Premierul Ciucă anunță un proiect de ordonanță de urgență pentru aplicarea Legii decarbonizării

Premierul Ciucă anunță un proiect de ordonanță de urgență pentru aplicarea Legii decarbonizării

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat în debutul ședinței de Guvern că Executivul analizează un proiect de ordonanță de urgență pentru aplicarea Legii decarbonizării, obiectiv din PNRR.

FOTO Arhivă Adevărul

„O să continuăm o serie întreagă de decizii pe care le luăm la nivelul Guvernului. Cele mai importante sunt legate de îndeplinirea jaloanelor și țintelor din PNRR, și întreprinderea tutror demersurilor la nivelul Guvernului astfel încât să putem să absorbim totți banii alocați prin acest program. Doresc să fac mențiunea că la nivelul ministerelor de linie s-a discutat cu stafful tehnic al Comisiei. A fost nevoie de clarificări și decizii astfel încât să ne asigurăm ca cererea de plată numărul 2 va fi aprobată și, în sensul acesta, au fost două aspecte importante”, a spus premierul Nicolae Ciucă, explicând că este vorba despre modificarea Legii avertizorilor și aplicarea legii dezarbonării.

Premierul a explicat că „cel de-al doilea este legat de aplicarea legii decarbonării. Astăzi vom avea un proiect de ordonanță de urgență. La nivelul M Energiei acoperim și acest aspect, astfel încât în angajamentul nostru de a asigura îndeplinirea jaloanelor și a pune în aplicare întreg programul de reforme, dar și de investiții, să asigurăm ajungerea în țară a fondurilor europene”.

Jaloanele privind decarbonizarea și avertizorul de integritate

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu , susținea în urmă cu o săptămână că este „ferm convins” că România nu va întâmpina probleme în ceea ce privește cererea numărul 2 de plată din PNRR. Potrivit acestuia, autoritățile române așteaptă răspunsul Comisiei Europene pe ultimul text al legii avertizorilor de integritate.

„Așteptăm de la Comisia Europeană ok-ul pe ultima text pe avertizori și se deblochează și de la ministrul Energiei ultimele modificări convenite de Ministerul Energiei. Au fost prezentate și se așteptăm de la Comisie ultimul ok, știți că jalonul este îndeplinit atunci când Comisia consideră că aceea legislație se ridică la cele ce ne-am asumat prin PNRR. Eu sunt ferm convins că nu vor fi probleme în ceea ce privește cererea 2 de plată”, a declarat Marcel Ciolacu , în Parlament privind legea decarbonizării și cea a avertizorilor de integritate.

Cristian Vasilcoiu , secretar de stat din Ministerul Muncii, a afirmat că cererea de plata numărul 2 din PNRR nu este aprobată în acest moment fiindcă nu au fost îndeplinite jaloanele privind decarbonizarea și avertizorul de integritate.

„M-am săturat de propagandă: în momentul de față România nu are aprobată cererea de plată numărul 2 din PNRR, fiindcă nu au fost îndeplinite jaloanele privind decarbonizarea (Ministerul Energiei) și avertizorul de integritate (Ministerul Justiției)”, a scris acesta pe Facebook.

Totodată, secretarul de stat din Ministerul Muncii a precizat că pensiile speciale sunt în cererile de plată numerele 3 și 4.

„Ceea ce înseamnă că acestea nu vor fi analizate până când România nu va îndeplini criteriile din cererea de plată numarul 2! Ce discutăm noi aici?! Doar propagandă! Nu din cauza pensiilor e blocat PNRR, ci din cauza altor jaloane”, a adăugat Cristian Vasilcoiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…