Premierul Ciucă susține că aderarea la Schengen se află pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze a UE

Premierul Ciucă susține că aderarea la Schengen se află pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze a UE

Premierul Nicolae Ciucă declară că aderarea României la spaţiul Schengen figurează pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze a Uniunii Europene.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: gov

"Am discutat. Ieri am fost la Ambasada Suediei, care asigură preşedinţia UE. Avem confirmarea certă că aderarea la Schengen se află pe agenda de lucru a preşedinţiei suedeze", a afirmat Ciucă la Antena 3 CNN, potrivit Agerpres.

El a arătat şi că "se discută la nivel de experţi tehnic cu partea austriacă, cu toţi cei care pot să contribuie şi să ne sprijine" în acest demers.

Nicolae Ciucă a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorii statelor UE acreditaţi în România, la Ambasada Suediei la Bucureşti, în contextul deţinerii de către această ţară a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale