Premierul Dacian Cioloș, în vizită la Bruxelles la începutul săptămânii viitoare

Premierul Dacian Cioloș va efectua, luni și marți, o vizită la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu înalți oficiali europeni, printre care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Martin Schulz, cărora le va prezenta prioritățile Guvernului, viziunea de dezvoltare economică, precum și prioritățile de țară din perspectiva semestrului european.

"Premierul va prezenta prioritățile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economică, programul de reformă administrativă, modul în care România își propune să se implice în dezbaterile actuale europene, dar și prioritățile de țară din perspectiva semestrului european. Discuțiile vor viza, de asemenea, fenomenul migrației, Uniunea Energiei și securitatea energetică, progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare evidențiate în cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum și perspectivele țării noastre de aderare la Spațiul Schengen", potrivit unui comunicat al Guvernului remis vineri AGERPRES.

Luni, prim-ministrul va avea întrevederi cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmate de declarații de presă comune, precum și un dejun de lucru cu președintele PPE, Joseph Daul.

De asemenea, Dacian Cioloș se va întâlni cu comisarul european responsabil cu politica de vecinătate și negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul și resursele umane, Kristalina Georgieva, cu funcționari români care ocupă funcții de conducere în instituții europene.

Marți, prim-ministrul va avea un mic-dejun și un dejun de lucru cu europarlamentarii români, apoi întrevederi cu președintele grupului S&D, Gianni Pittella, și cu președintele grupului PPE, Martin Weber.

După întrevederea cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, premierul Cioloș va semna în cartea de onoare a PE și cei doi oficiali vor avea declarații de presă comune.

Pe agenda vizitei la Bruxelles mai sunt prevăzute întâlniri cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forței de muncă, creșterea economică, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu Uniunea Energiei, Maros Sefcovic, cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu Euro și dialogul social, Valdis Dombrovskis.

Din delegație fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, și șeful Cancelariei primului-ministru, Dragoș Tudorache, mai menționează Guvernul.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

3 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…