Premierul de la Chișinău, după exploziile de la Dâmbovița: Guvernul R. Moldova va oferi tot sprijinul necesar

Premierul de la Chișinău, după exploziile de la Dâmbovița: Guvernul R. Moldova va oferi tot sprijinul necesar

Premierul de la Chișinău transmite că Guvernul Republicii Moldova va oferi sprijinul necesar României, după exploziile de la Crevedia.

Dorin Recean a anunțat că Guvernul condus de el va oferi sprijin României. FOTO: Facebook

,,Profund întristat de tragicul incident de la stația GPL din Dâmbovița de ieri seara. Exprim condoleanțe familiei victimei și gânduri de vindecare pentru cei răniți. Suntem alături de România în aceste momente dificile. Guvernul R. Moldova va oferi tot sprijinul necesar”, a scris Dorin Recean pe pagina sa de Twitter.

Doi morți și 56 de răniți

În urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița care au avut loc în data de 26 august, 58 de persoane au avut de suferit, potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la București.

În urma primei deflagrații, un om a decedat din cauza unui infarct, iar alți șapte au fost răniți, fiind transportați cu arsuri la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti și la Spitalul ,,Bagdasar-Arseni”.

Cea de-a doua explozie a făcut 50 de victime.

Duminică, a murit o a doua persoană, fiind vorba despre soția bărbatului care a făcut infarct. Femeia avea arsuri pe 95% din suprafața corpului.

A doua zi după tragedie, premierul României, Marcel Ciolacu, a venit cu un mesaj, mulțumind celor care intervenit în operațiunile de stingere a incendiului, dar și în transportarea celor răniți, și afirmând că s-a intervenit exemplar.

Avem ședință acum. Important e că azi-noapte s-a acționat exemplar. Și în spitale și mulțumim medicilor, asistentelor și celor care au acționat pe salvări azi-noapte.Trebuie să mulțumesc pompierilor, jandarmilor, polițiștilor care au asigurat perimetrul. Văd că se face o paralelă cu Colectiv. Părerea mea e că ar trebui făcută o paralelă cu cazul de la Mihăilești, unde s-a terminat foarte tragic”, a afirmat prim-ministrul Ciolacu.

Iar șeful MAI Cătălin Predoiu a precizat că Parchetul General va stabili de competența cui este anchetarea acestui caz, întrebat dacă trebui să cerceteze un procuror militar sau unul civil. „Nu am îndoieli privind profesionalismul lor”.

Firma care deținea rezervoarele GPL, fără autorizație de funcționare

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din România, a declarat că firma din Crevedia care deținea rezervoarele GPL care au explodat nu deținea documente sau autorizație de funcționare .

Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Ancheta este realizată de către Parchetul General. Bineînţeles, aici participă colegii de la de la poliţie şi de la pompieri, vor avea şi ei rolul lor, dar vom aştepta să vedem ce va ieşi. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt", a conchis șeful DSU.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat