Premierul Finlandei, avertisment în Parlamentul European: Rusia lui Putin reprezintă o „amenințare vitală” pentru Europa

Premierul Finlandei, avertisment în Parlamentul European: Rusia lui Putin reprezintă o „amenințare vitală” pentru Europa

Premierul finlandez Petteri Orpo a avertizat miercuri în Parlamentul European că Rusia lui Putin se pregăteşte „pentru un conflict îndelungat cu Occidentul” şi reprezintă „o ameninţare militară permanentă şi vitală pentru Europa”.

Petteri Orpo FOTO EPA-EFE

„Dacă noi, ca o Europă unită, nu reuşim să reacţionăm suficient la această problemă, anii care vin vor fi plini de pericole şi de ameninţarea iminentă a unui atac”, a transmis premierul finlandez.

Petteri Orpo, a cărui ţară se învecinează cu Rusia, a cerut Uniunii Europene să crească cheltuielile pentru apărare şi să se ocupe de acest domeniu. „Rusia nu este de neînvins”, a adăugat el, citat de Reuters și Agerpres .

Amenințată cu soarta Ucrainei, Finlanda a ales să renunțe la neutralitate și să adere la NATO. Vladimir Putin a răspuns orchestrând un trafic de migranți spre granița cu Finlanda și reînființând două districte militare: Lenigrad și Moscova.

Miercuri, liderul autoritar rus a amenințat Occidentul că Rusia este pregătită tehnic pentru un război nuclear.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat