Premierul finlandez nu va fi tras la răspundere după scandalul petrecerilor

Premierul finlandez nu va fi tras la răspundere după scandalul petrecerilor

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin nu va fi trasă la răspundere, după ce în luna august a fost publicată pe rețelele de socializare o înregistrare video în care petrecea împreună cu alte personalităţi, relatează BBC .

Sanna Marin nu va fi trasă la răspundere după scandalul petrecerilor. FOTO EPA-EFE

Marin, în vârstă de 36 de ani, s-a apărat spunând că are dreptul de a se bucura de timpul liber.

Zeci de plângeri ar fi fost depuse, conform cărora comportamentul premierului finlandez a compromis „reputația și securitatea” Finlandei.

Cancelarul de justiție Tuomas Poysti a conchis că Sanna Marin nu și-a neglijat îndatoririle de prim-ministru.

Nu există niciun motiv pentru a suspecta premierul de comportament ilegal în îndeplinirea îndatoririlor sale sau de neglijarea îndatoririlor oficiale”, a afirmat el după o anchetă oficială.

Mai mult decât atât, Marin a făcut un test antidrogpentru a elimina orice dubiu”, după ce pe fundal s-ar fi auzit persoane care vorbeau despre narcotice.

„Testul antidrog al premierului Sanna Marin din data de 19 august 2022 nu a dezvăluit prezenţa vreunui drog", a anunţat într-un comunicat biroul de presă al şefei guvernului, adăugând că rezultatele au fost semnate de un medic.

La acea vreme, premierul a afirmat că videoclipul a fost filmat într-un spațiu privat și că a petrecut „o seară cu prietenii”.

Când a fost întrebată despre clipul video, Marin a afirmat: „Sunt om. Și eu tânjesc uneori după bucurie, lumină și distracție în mijlocul acestor nori întunecați”.

Incidentul a determinat mai multe femei să vină în sprijinul premierului finlandez. În Finlanda, femeile au utilizat rețelele sociale pentru a publica videoclipuri cu ele dansând în semn de solidaritate.

De asemenea, Marin i-a mulțumit public lui Hillary Clinton , după ce aceasta a postat pe rețelele de socializare o imagine în care a fost surprinsă dansând.

Sanna Mirella Marin , născută la 16 noiembrie 1985, a devenit premier al Finlandei în luna decembrie a anului 2019, la 34 de ani.

Marin s-ar putea alătura altor lideri mondiali la COP27, care va avea loc în Egipt, săptămâna viitoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...