Premierul grec prezintă scuze pentru accidentul feroviar, promite investiţii şi despăgubiri pentru familiile victimelor

Premierul grec prezintă scuze pentru accidentul feroviar, promite investiţii şi despăgubiri pentru familiile victimelor

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a prezentat scuze joi pentru accidentul feroviar produs la 28 februarie, în care au murit 57 de persoane, în majoritatea lor studenţi, promiţând să remedieze deficienţele de lungă durată ale sectorului feroviar, transmite Reuters, citat de Agerpres .

Protest in Grecia. FOTO Profimedia

Prim-ministrul a promis, în plus, să acorde sprijin financiar familiilor victimelor.

„Doresc să reiterez scuze publice în numele celor care au condus ţara de-a lungul anilor şi, mai ales, al meu personal. Îmi asum responsabilitatea”, a spus Mitsotakis în timpul unei şedinţe de guvern.

Zeci de mii de persoane s-au adunat miercuri în faţa parlamentului la Atena, dar şi la Salonic şi în alte oraşe, în cele mai ample demonstraţii de stradă cu care a fost confruntat guvernul conservator de la instalarea sa în 2019.

Guvernul condus de Mitsotakis, al cărui mandat expiră în iulie, plănuia iniţial să convoace alegeri în săptămânile următoare.

Premierul a atribuit responsabilitatea accidentului în principal unei erori umane, dar a şi recunoscut deficienţe datorate mai ales investiţiilor insuficiente şi neglijenţei - o moştenire a crizei datoriei Greciei.

Mitsotakis a prezentat joi priorităţile guvernului său, care includ o anchetă transparentă a cauzelor accidentului şi despăgubirea familiilor victimelor.

„Suntem împreună”

Potrivit acestuia, peste 270 milioane de euro vor fi investite în reforma căilor ferate, a promis angajarea de personal suplimentar şi creşterea siguranţei prin instalarea de sisteme de control digital în toată reţeaua feroviară până la sfârşitul lunii august.

„Suntem împreună în această încercare”, a spus Mitsotakis, adăugând că tinerii şi părinţii au 'tot dreptul să fie furioşi', dar cerându-le protestatarilor să nu permită ca furia să divizeze societatea.

„Este important să lăsăm loc pentru tristeţe şi mânie. Dar nu ar trebui să le permitem să devină o scânteie care va cauza divizări”, a afirmat şeful guvernului, cu puţin înaintea unei noi adunări de protest a studenţilor la Atena.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă