Premierul Grindeanu a ajuns luni seară la Viena. Șeful Executivului a călătorit cu o cursă de linie, la clasa economic.

Premierul Grindeanu a ajuns luni seară la Viena. Șeful Executivului a călătorit cu o cursă de linie, la clasa economic.

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Prim-ministrul Sorin Grindeanu și o delegație de miniștri au ajuns luni seară la Viena, unde, pe parcursul zilei de marți, șeful Executivului are programate mai multe întrevederi, inclusiv cu Christian Kern, cancelarul Austriei.

 Din delegația oficială care îl însoțește pe premierul Grindeanu în vizita sa în Austria fac parte ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Premierul Grindeanu a călătorit la Viena cu o cursă aeriană de linie, la clasa 'economic', alături de delegația sa.

Marți, prim-ministrul Sorin Grindeanu va avea o întrevedere cu Christian Kern, cancelarul Austriei, la Cancelaria Federală. Ulterior, cei doi oficiali vor avea o întâlnire tete-a-tete, care va fi urmată de un prânz de lucru și de o conferință comună de presă.

Totodată, marți după-amiază, șeful Executivului va participa la o Masă rotundă de afaceri româno-austriacă, găzduită de Camera Economică a Austriei — WKÖ, și va avea discuții bilaterale cu reprezentanți ai companiilor austriece. De asemenea, premierul român se va întâlni cu reprezentanții celor mai mari investitori austrieci în România, după cum au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Vizita premierului Grindeanu la Viena se va încheia cu o întâlnire cu guvernatorul landului Austria Inferioară, Johanna Mikl-Leitner, care va avea loc marți seară, la Palais Niederösterreich.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia