Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunță că se va întâlni cu "prietenul Donald Trump" săptămâna viitoare

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că se va întâlni cu președintele american Donald Trump săptămâna viitoare cu ocazia unei vizite la New York, unde urmează să susțină o alocuțiune de la tribuna Adunării Generale a ONU la 19 septembrie, relatează luni Reuters.

Netanyahu a făcut acest anunț ziariștilor care l-au însoțit la aeroport de unde urma să se îmbarce pentru un turneu în America Latină, înainte ca avionul său să părăsească Tel Aviv-ul cu destinația Argentina, duminică noaptea. Acest mini-turneu mai cuprinde vizite în Columbia și Mexic, după care va urma o escală la New York.

La Washington, Casa Albă nu a comentat deocamdată cu privire la informațiile de presă despre o posibilă întâlnire Trump-Netanyahu.

"Din Mexic voi merge la New York pentru a vorbi în fața Adunării Generale a ONU și acolo mă voi întâlni cu prietenul meu, președintele american Donald Trump", a declarat Netanyahu, adăugând că trimite cele mai bune gânduri "tuturor prietenilor noștri din SUA pentru ca să depășească aceste ore dificile (din cauza uraganului Irma)".

Președintele Autorității Naționale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, ar urma de asemenea să rostească o alocuțiune la Adunarea Generală a ONU, dar nu se știe nimic despre o posibilă întâlnire a sa cu premierul Netanyahu.

În același timp, Benjamin Netanyahu a declarat că este primul premier israelian în exercițiu care efectuează o vizită în America de Sud și a calificat vizita sa drept "istorică". Acest mini-turneu intervine în condițiile în care șeful executivului israelian face obiectul a două anchete pentru corupție.

Primul dosar, denumit "Cazul 1.000", vizează cadouri pe care premierul și familia sa le-ar fi primit de la oameni de afaceri, iar în al doilea — "Cazul 2.000" — Netanyahu este suspectat că ar fi oferit favoruri proprietarului unui ziar în schimbul unei prezentări pozitive în articolele din această publicație.

De asemenea, soția sa, Sara Netanyahu, care îl însoțește în acest turneu în America de Sud și în vizita la Națiunile Unite, ar putea fi inculpată în cazul unor presupuse cheltuieli abuzive în detrimentul contribuabilului. Ministerul Justiției israelian a anunțat vineri că i-a adus la cunoștință soției premierului intenția sa de a o pune sub acuzare.

Sara Netanyahu este suspectată că ar fi folosit fonduri publice în scopuri personale, cum ar fi mese și servicii de catering în valoare de aproximativ 100.000 de dolari.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

2 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

3 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

4 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

5 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză