Premierul israelian mulțumește americanilor pentru muniție și pentru că nu au votat încetarea focului în Gaza

Premierul israelian mulțumește americanilor pentru muniție și pentru că nu au votat încetarea focului în Gaza

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat că Statele Unite au furnizat "muniție crucială" Israelului pentru a susține eforturile militare în curs în Fâșia Gaza, conform informațiilor transmise duminică de agenția de presă dpa.

Netanyahu, mulțumit de ajutorul acordat de SUA Israelului FOTO Profimedia

În deschiderea ședinței de cabinet de la Ierusalim, Netanyahu a exprimat recunoștința față de președintele american Joe Biden pentru sprijinul militar acordat și pentru recentul veto exprimat în cadrul Consiliului de Securitate al ONU împotriva unei rezoluții care solicita încetarea focului, potrivit Agerpres.

Netanyahu nu a precizat la ce livrări de arme se referă.

Şeful executivului israelian a mai declarat că a vorbit cu cancelarul german Olaf Scholz şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Le-am spus că nu pot susţine distrugerea (grupării islamiste palestiniene) Hamas pe de-o parte şi, pe de altă parte, să facă presiuni asupra noastră să punem capăt războiului, adică tocmai ceea ce ar împiedica distrugerea Hamas", a afirmat Netanyahu, care a adăugat că războiul "va continua cu o şi mai mare intensitate, în nordul şi în sudul Fâşiei Gaza, pentru a-şi îndeplini toate obiectivele".

După atacul brutal din 7 octombrie al grupării palestiniene asupra unor aşezări din sudul Israelului, soldate cu circa 1.200 de morţi, în marea lor majoritate civili, Israelul şi-a stabilit drept obiective să distrugă Hamas, să recupereze toţi ostaticii şi să se asigure că Fâşia Gaza numai reprezintă o ameninţare pentru statul israelian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat