Premierul japonez s-a costumat în Super Mario la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro

Premierul japonez s-a costumat în Super Mario la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro

Premierul nipon Shinzo Abe a explicat că a decis să se costumeze în Super Mario la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro pentru "a arăta lumii influența japoneză", relatează AFP.

Conform tradiției, Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice din 2020, a avut dreptul la 12 minute de glorie în cadrul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

Element cheie al spectacolului, premierul japonez a apărut în centrul scenei purtând pe cap celebra caschetă de protecție a instalatorului mustăcios, vedetă a jocului video Mario Bros., provocând râsetele publicului.

"Am vrut să arăta lumii întregi influența Japoniei, cu ajutorul unui personaj nipon", a mărturisit el jurnaliștilor. "Nu eram sigur de reacția publicului, dar după aplauze sunt recunoscător", a subliniat el.

Tamayo Marukawa, ministru însărcinat cu organizarea Jocurilor Olimpice japoneze, a declarat jurnaliștilor de la Tokyo că nu a știut nimic despre această apariție. "Nu mi-am închipuit că va veni îmbrăcat în Mario", a mărturisit ea.

Pe rețelele de socializare, gluma premierul japonez a provocat în rândul compatrioților săi uimire, râsete, dar și critici, încheie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu