Premierul japonez va restitui la trezorerie suma cu care i-a fost majorat salariul

Premierul japonez va restitui la trezorerie suma cu care i-a fost majorat salariul

Creșterea salariilor lui Fumio Kishide și miniștrilor a stârnit critici din partea oamenilor, a subliniat Hirokazu Matsuno, secretarul general al Cabinetului de Miniștri japonez.

Fumio Kishida. Foto: Getty Images

Premierul japonez Fumio Kishida și membrii cabinetului său au anunțat că restituie la buget sumele cu care le-au fost majorate salariile în conformitate cu legea care a intrat în vigoare pentru majorarea plăților către angajații guvernamentali. Decizia a fost oficializată la o ședință care a avut loc după o întâlnire regulată a guvernului, a declarat secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, la o conferință de presă la Tokyo.

Mărirea salariilor premierului și miniștrilor a stârnit critici din partea oamenilor”, a spus el. „De aceea, am convenit asupra restituirii acestor sume pentru a nu stârni neîncrederea în societate”.

Angajații guvernamentali din Japonia nu au dreptul la grevă. În schimb, un organism guvernamental special, prin hotărâre a parlamentului, le crește în mod regulat salariile cu un factor mediu corespunzător creșterii plăților către angajații din sectorul privat.

În conformitate cu aceasta, legea adoptată acum prevedea o creștere a salariului lui Kishide cu 460 de mii de yeni (puțin peste 3 mii de dolari) pe an. Miniștrii trebuiau să o majoreze cu 320 de mii de yeni (aproximativ 2,1 mii de dolari) pe an.

Salariul primului ministru al Japoniei este de puțin peste 3,3 milioane de yeni (aproximativ 22 de mii de dolari) pe lună. Salariul ministrului japonez este de 2,45 milioane de yeni (aproximativ 16,3 mii de dolari) pe lună.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat