Premierul l-a felicitat pe ministrul Finanțelor că prin modificările aduse Codului fiscal a reușit să enerveze băncile

Premierul Mihai Tudose l-a felicitat pe ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, că prin modificările care vizează Codul fiscal a reușit să enerveze mai multe sucursale ale unor bănci, care le-au dat liber angajaților pentru a participa la protestul desfășurat miercuri în fața Palatului Victoria.

 "Felicitări, domnul ministru Mișa, pentru alocuțiunea de la început. Tocmai am aflat acum că sunt niște sucursale ale unor bănci care au dat liber angajaților pentru a putea participa la mitingul din față. Deci, sunteți pe drumul cel bun. Dacă băncile sunt nervoase pe chestia asta, eu vă felicit. Poate o să plătească și impozite", a declarat Tudose la începutul ședinței de guvern.

Totodată, șeful Executivului s-a referit și la un alt protest: "Am apreciat, cu ghilimele de rigoare, un protest al unor români susținuți de conducere care doreau autostrăzi, compania externalizând profitul. Superb. Nu mai merge".

La începutul ședinței, prim-ministrul Tudose a anunțat că pe ordinea de zi se află o serie de modificări ale Codului fiscal, precizând că Executivul dorește să introducă niște măsuri "foarte ferme" în ceea ce privește externalizarea profitului.

"Vă spun care este părerea mea și a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu este vorba despre trecerea contribuțiilor — acolo și sindicate, și patronate, care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuției, s-au inflamat după ce Guvernul dorește să introducă niște măsuri foarte ferme în ceea ce privește externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislația românească o directivă europeană, precum și alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul, adică să avem și noi niște bani din care să facem Educație, Sănătate și Infrastructură. În acest sens, s-au inflamat niște multinaționale, dar, din fericire, înțeleg că au înțeles că nu e cazul, că finalul va fi același", a spus Tudose.

La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a prezentat modificările care vor fi aduse Codului fiscal.

Venitul net al angajatului va crește, iar angajatorul nu va plăti mai mulți bani la buget urmare a scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10%, a reducerii contribuțiilor sociale de la 39,25% la 37,25% și a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, a declarat Mișa.

"Ordonanța mult discutată, dezbătută, care conține modificări ale Codului fiscal incluse în programul de guvernare, deci cunoscute demult aceste modificări, aprobate prin Parlament, aduce importante beneficii pentru cetățeni, cât și pentru firmele care activează astăzi în România", a afirmat ministrul Finanțelor.

El a punctat ca primă măsură fiscală avută în vedere reducerea impozitului pe venit de la "16% la 10% pentru salariați, pensionari, persoane fizice autorizate, pentru veniturile din drepturile de autor și cabinete individuale, pentru chirii, pentru dobânzi, arende, premii, activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din alte surse și investiții, cu excepția veniturilor din dividende, unde impozitul rămâne 5%".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

3 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

4 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

5 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume