Premierul l-a felicitat pe ministrul Finanțelor că prin modificările aduse Codului fiscal a reușit să enerveze băncile

Premierul Mihai Tudose l-a felicitat pe ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, că prin modificările care vizează Codul fiscal a reușit să enerveze mai multe sucursale ale unor bănci, care le-au dat liber angajaților pentru a participa la protestul desfășurat miercuri în fața Palatului Victoria.

 "Felicitări, domnul ministru Mișa, pentru alocuțiunea de la început. Tocmai am aflat acum că sunt niște sucursale ale unor bănci care au dat liber angajaților pentru a putea participa la mitingul din față. Deci, sunteți pe drumul cel bun. Dacă băncile sunt nervoase pe chestia asta, eu vă felicit. Poate o să plătească și impozite", a declarat Tudose la începutul ședinței de guvern.

Totodată, șeful Executivului s-a referit și la un alt protest: "Am apreciat, cu ghilimele de rigoare, un protest al unor români susținuți de conducere care doreau autostrăzi, compania externalizând profitul. Superb. Nu mai merge".

La începutul ședinței, prim-ministrul Tudose a anunțat că pe ordinea de zi se află o serie de modificări ale Codului fiscal, precizând că Executivul dorește să introducă niște măsuri "foarte ferme" în ceea ce privește externalizarea profitului.

"Vă spun care este părerea mea și a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu este vorba despre trecerea contribuțiilor — acolo și sindicate, și patronate, care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuției, s-au inflamat după ce Guvernul dorește să introducă niște măsuri foarte ferme în ceea ce privește externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislația românească o directivă europeană, precum și alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul, adică să avem și noi niște bani din care să facem Educație, Sănătate și Infrastructură. În acest sens, s-au inflamat niște multinaționale, dar, din fericire, înțeleg că au înțeles că nu e cazul, că finalul va fi același", a spus Tudose.

La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a prezentat modificările care vor fi aduse Codului fiscal.

Venitul net al angajatului va crește, iar angajatorul nu va plăti mai mulți bani la buget urmare a scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10%, a reducerii contribuțiilor sociale de la 39,25% la 37,25% și a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, a declarat Mișa.

"Ordonanța mult discutată, dezbătută, care conține modificări ale Codului fiscal incluse în programul de guvernare, deci cunoscute demult aceste modificări, aprobate prin Parlament, aduce importante beneficii pentru cetățeni, cât și pentru firmele care activează astăzi în România", a afirmat ministrul Finanțelor.

El a punctat ca primă măsură fiscală avută în vedere reducerea impozitului pe venit de la "16% la 10% pentru salariați, pensionari, persoane fizice autorizate, pentru veniturile din drepturile de autor și cabinete individuale, pentru chirii, pentru dobânzi, arende, premii, activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din alte surse și investiții, cu excepția veniturilor din dividende, unde impozitul rămâne 5%".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

2 CULISELE alegerii procurorilor din fruntea marilor parchete

3 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

4 Cristina Guseth, atac șocant la ministrul Justiției: Predoiu este un parvenit, ca mulţi alţii, un om fără nici…

5 Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor ex…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă