Premierul Marii Britanii, anchetat pentru un posibil conflict de interese

Premierul Marii Britanii, anchetat pentru un posibil conflict de interese

Rishi Sunak este investigat pentru un posibil conflict de interese, pe care presa îl leagă de o firmă în care soţia premierului britanic, Akshata Murphy, deţine acţiuni.

Rishi Sunak alături de soția sa FOTO Profimedia

Comisarul pentru conduită parlamentară, Daniel Greenberg, a anunţat luni că a deschis săptămâna trecută o anchetă în cazul lui Rishi Sunak, în conformitate cu normele care le impun parlamentarilor să declare „deschis şi onest” orice interese pe care le au, transmite Agerpres, care citează presa internațională.

Potrivit presei britanice, comisia responsabilă de conduuita guvernului este interesată în special de acţiunile pe care soţia lui Sunak le deţine la o societate de îngrijire a copiilor.

Liberal-democraţii, aflați în opoziţie, au cerut deschiderea unei anchete după ce în presă a apărut informaţia că Akshata Murthy ar deține acțiuni într-o firmă care ar urma să beneficieze de o politică guvernamentală privind finanţarea pentru îngrijirea copiilor.

Anul trecut, Rishi Sunak s-a aflat în centrul unei controverse pe când era ministru de Finanţe, după ce presa a dezvăluit că soţia sa avea un statut fiscal ce îi permitea să evite plata impozitelor pentru veniturile obținute în străinătate. La scurt timp după aceea, soția lui Sunak a renunţat la acest statut.

Sunak este unul dintre cei mai bogaţi politicieni britanici datorită experienţei sale în domeniul financiar. Averea sa a fost deseori vizată de opoziţia laburistă, care îl acuză că nu este la curent cu problemele cu care se confruntă britanicii în plină criză a costului vieţii, notează Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…