Premierul moldovean solicită acordarea de asistență pentru cei care au avut de suferit în accidentul din România

Premierul moldovean solicită acordarea de asistență pentru cei care au avut de suferit în accidentul din România

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a solicitat duminică să fie acordată toată asistența necesară persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului rutier produs în România, informează un comunicat al guvernului de la Chișinău remis Agerpres.

Premierul Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier produs în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2017, în România, și în care au fost implicați cetățeni ai Republicii Moldova.

Conform informațiilor preliminare, un microbuz care venea din Republica Cehă și se îndrepta spre Republica Moldova a derapat de pe carosabilul acoperit de zăpadă și s-a răsturnat între localitățile Tulgheș și Borsec din România . La momentul accidentului, în autovehicul se aflau 20 de persoane.

Microbuzul răsturnat pe DN 15, între Borsec și Tulgheș, în urma căruia două persoane au decedat și mai multe au fost rănite, făcea curse regulate între Praga și Orhei, în Republica Moldova, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, pentru AGERPRES, că echipajele pe care le coordonează au transportat cinci pacienți din Republica Moldova la Spitalul din Toplița, iar un echipaj de prim ajutor transportă o mamă, care prezintă excoriații, și pe copilul său, care este doar speriat, aceștia fiind din România. Cele cinci persoane prezintă politraumatisme și acuză dureri la nivelul capului, toracelui, brațelor.

De asemenea, Peter Szilard a mai spus că alte opt persoane, care au leziuni minore, respectiv excoriații, au refuzat transportul la spital.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...