Premierul Morawiecki cere pentru Ucraina acordarea rapidă a statutului de candidat la aderarea la UE

Premierul Morawiecki cere pentru Ucraina acordarea rapidă a statutului de candidat la aderarea la UE

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a insistat marţi asupra necesităţii de a acorda rapid Ucrainei statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, după întâlnirea avută la Kiev cu preşedintele ţării, Volodimir Zelenski, transmite miercuri EFE.

"UE trebuie să-i acorde acest statut cât mai curând posibil", a spus Morawiecki, potrivit agenţiei de presă poloneze PAP, la finalul întâlnirii cu preşedintele Zelenski.

Într-un prim mesaj difuzat pe reţelele de socializare imediat după sosirea sa la Kiev, premierul Morawiecki a afirmat că "acest război este rezultatul acţiunilor unui tiran crud care atacă civili, bombardează oraşe şi spitale din Ucraina", o referire la preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Mesajul a fost însoţit de mai multe fotografii ale liderilor polonez, ceh şi sloven aşezaţi la o masă cu o hartă a Ucrainei întinsă în faţa lor.


Prim-miniştrii ceh, polonez şi sloven au sosit marţi la Kiev într-un gest de susţinere la nivel înalt pentru preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina