Premierul Nicolae Ciucă îi mulțumește lui Olaf Scholz: Este o confirmare că România este pregătită să intre în Schengen

Premierul Nicolae Ciucă îi mulțumește lui Olaf Scholz: Este o confirmare că România este pregătită să intre în Schengen

Premierul României a precizat, în urma declarației cancelarului german Olaf Scholz, că poziția acestuia cu privire la intrarea României în spațiul Schengen arată că țara noastră este aproape de aderare.

Nicolae Ciucă îi mulțumește lui Olaf Scholz Foto: gov.ro

Nicolae Ciucă susține că declarația cancelarului german este o confirmare importantă venită din partea partenerilor germani care demonstrează faptul că România este pregătită pentru intrarea în Schengen.

„Mulţumesc pentru sprijinul oferit de către cancelarul german Olaf Scholz astfel încât România să adere la Spaţiul Schengen. E o confirmare importantă a partenerilor germani care atestă faptul că România este pregătită să intre în Schengen, spre beneficiul întregii Uniuni Europene”, a scris Nicolae Ciucă, luni pe Twitter.

Ulterior, printr-o postare pe Facebook, premierul Ciucă a declarat că România a gestionat cu responsabilitate granița externă a Uniunii Europene, demonstrând că poate proteja teritoriul acesteia și pe cetățenii săi.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Mulțumesc Germaniei pentru sprijinul constant acordat României de a adera la Spațiul Schengen, important obiectiv național încă de la momentul aderării țării noastre la UE.România a gestionat cu responsabilitate granița externă a Uniunii, demonstrând constant că poate proteja cu succes teritoriul Uniunii și cetățenii săi, în linie cu standardele Schengen. Cetățenii români merită să se bucure de aderarea la Spațiul Schengen și flexibilitatea suplimentară în termeni de liberă circulație a bunurilor și persoanelor. Exporturile românești ar putea cunoaște un impuls semnificativ, iar cozile la trecerea frontierei în Spațiul Schengen ar putea rămâne doar amintire” , susține Nicolae Ciucă.

Lucian Bode: Mă bucur să constat sprijinul și susținerea publică a Germaniei

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține că aderarea la spațiul Schengen a fost și rămâne un obiectiv important pentru România.

Ministrul a salutat, printr-o postare pe Facebook, declarația cancelarului german Olaf Scholz, susținând că aceasta confirmă ceea ce autoritățile române spun de peste 10 ani de zile: „îndeplinim toate cerințele tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen cu drepturi depline”.

Lucian Bode susține că României trebuie să îi fie recunoscute rolul esențial pe care îl are în arhitectura de securitate a UE și contribuția constantă și activă la eforturile generale de consolidare a securității UE.

„Aderarea la spațiul Schengen a fost și rămâne un obiectiv foarte important pentru România. Mă bucur să constat sprijinul și susținerea publică a Germaniei, stat membru cu care avem o cooperare foarte bună în domeniul afacerilor interne. Declarația cancelarului Scholz, pe care o salut, confirmă ceea ce autoritățile române spun de peste 10 ani de zile: îndeplinim toate cerințele tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen cu drepturi depline. Mai ales în contextul actual, trebuie să ne fie recunoscute rolul esențial pe care îl avem în arhitectura de securitate a UE și contribuția constantă și activă la eforturile generale de consolidare a securității UE. Suntem un partener foarte serios la nivel european, iar aderarea la spațiul Schengen este o așteptare firească a tuturor românilor” , este mesajul ministrului Bode.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…