Premierul nipon şi-a amânat vizita pe care urma să o efectueze în India

Premierul nipon şi-a amânat vizita pe care urma să o efectueze în India

Guvernul nipon a decis vineri să amâne o vizită a prim-ministrului Shinzo Abe în India, pe care urma să o întreprindă la finalul săptămânii, ca urmare a intensificării protestelor în anumite zone din această ţară, transmite EFE.

Vizita a fost amânată din cauza "agravării situaţiei de securitate" din India şi, în principal, din regiunea pe care premierul japonez preconiza să o viziteze, afectată de proteste violente după modificarea legii cetăţeniei, a explicat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga.

Decizia a fost luată după un "schimb de opinii între guvernele celor două ţări", a spus Suga, care nu a indicat o nouă dată pentru vizită, care era iniţial prevăzută a se desfăşura între 15 şi 17 decembrie, menţionând însă că pe acest aspect vor continua consultările cu guvernul indian.

Abe avea prevăzută o întâlnire cu premierul indian, Narendra Modi, în localitatea Guwahati, din statul nord-estic Assam, unde intensitatea protestelor faţă de aprobarea unei controversate modificări a legii cetăţeniei, pentru nemusulmani, este în creştere.

Amendamentul modifică Legea Cetăţeniei din 1955, în sensul de a permite imigranţilor ilegali din cadrul minorităţilor hinduse, sikh, budiste, jain, parsi şi creştine şi care au sosit din Pakistan, Bangladesh şi Afganistan înainte de 2015 să poată obţine cetăţenia indiană.

Protestele au devenit foarte violente în Assam în ciuda stării de asediu şi a tăierii telecomunicaţiilor care au fost decretate în regiune.

Cel puţin două persoane au murit la Guwahati, după ce poliţia a deschis focul contra manifestanţilor.AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....