Premierul norvegian a vizitat credincioşi musulmani după atacul armat de la o moschee

Premierul norvegian a vizitat credincioşi musulmani după atacul armat de la o moschee

Premierul norvegian Erna Solberg s-a deplasat duminică la un hotel în Baerum pentru a vizita membri ai centrului islamic Al-Noor şi ai moscheii cu acelaşi nume care se strânseseră pentru a marca festivalul musulman Eid al-Adha, informează dpa.

Un incident armat a avut loc sâmbătă la moscheea din Baerum, la vest de capitala Oslo, fără ca cineva să fie grav rănit. Poliţia a anunţat că atacul armat de sâmbătă este tratat de anchetatori drept un posibil act terorist.

"Ceea ce s-a întâmplat este ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple în Norvegia. Norvegia ar trebui să fie un loc sigur", le-a declarat Solberg ziariştilor. Ea a fost însoţită de Abid Raja, membru al parlamentului din partea Partidului Liberal.

Raja a apreciat că este nevoie să se tragă un semnal de alarmă în privinţa islamofobiei din Norvegia şi a mulţumit pentru mesajele de sprijin venite din partea altor norvegieni.

În capitala Oslo, câteva zeci de oameni s-au adunat în faţa unui centru cultural islamic pentru a-şi manifesta susţinerea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…