Premierul Orban şi ministrul Apărării au discutat cu militarii români şi polonezi din cadrul Batalionului 26 Infanterie

Premierul Orban şi ministrul Apărării au discutat cu militarii români şi polonezi din cadrul Batalionului 26 Infanterie

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit vineri cu militarii români şi polonezi din cadrul Batalionului 26 Infanterie, structură aparţinând Brigăzii Multinaţionale Sud-Est din Craiova.

Ministrul Ciucă a făcut parte din delegaţia premierului Ludovic Orban aflată în vizită la Craiova.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, comandantul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, general de brigadă Cristian Dan, a prezentat înalţilor oficiali specificul misiunilor brigăzii, structură aliată înfiinţată în anul 2016, sub comanda Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est de la Bucureşti, ca parte a măsurilor active de consolidare a posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic al NATO.

La rândul său, comandantul Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab", locotenent-colonel Mitel Jilavu, a informat despre proiectele de infrastructură aflate în execuţie în incinta unităţii - reabilitarea parcului cu tehnică militară, în valoare de aproximativ 19 milioane lei, precum şi lucrările de modernizare a clădirilor în care se află clubul unităţii, blocul alimentar şi sala de sport, lucrări în valoare de aproximativ 15,5 milioane de lei.

Oficialii au putut vedea vehicule de luptă blindate aflate în dotarea armatelor română şi poloneză şi au luat prânzul cu militarii.

"Sunt onorat să fiu astăzi alături de voi şi vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru apărarea României şi a flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, în special militarilor polonezi, pentru efortul lor de a executa misiuni departe de familiile lor", a declarat Ludovic Orban.

Totodată, ministrul Ciucă le-a mulţumit militarilor români şi polonezi care se instruiesc în comun la Craiova, ca parte a Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, pentru modul în care îşi îndeplinesc misiunile şi i-a asigurat de sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

"Sunt foarte bucuros să revin astăzi aici şi să vă revăd. Îi mulţumim premierului, pentru că domnia sa este foarte aproape de Armata României şi că ne acordă tot sprijinul în proiectele pe care le întreprindem la nivelul ministerului. Vă doresc nu misiuni uşoare în continuare, ci misiuni victorioase", le-a transmis militarilor ministrul Apărării, conform comunicatului citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...