Premierul polonez îi cere cancelarului Merkel o schimbare de direcție în problema migranților

Șefa executivului polonez, Beata Szydlo, aflată în vizită la Berlin, i-a cerut cancelarului german Angela Merkel, o schimbare de direcție în politica privind migrația, într-un interviu apărut vineri în cotidianul Bild, citat de AFP.

'Calea aleasă nu ne va duce departe. Avem nevoie de o schimbare de direcție', a afirmat dna Szydlo, aflată la conducerea guvernului conservator din Polonia, estimând că pericolul reprezentat de afluxul de refugiați a fost 'subestimat'. 'Zi de zi, auzim despre acte de violență în care au fost implicați migranți', a spus premierul polonez, menționând în acest context 'atacurile teroriste de la Paris' și 'agresiunile sexuale din noaptea de Anul Nou de la Koln'.

Referitor la politica Angelei Merkel în materie de migranți, șefa executivului polonez a afirmat: 'Trebuie să recunoaștem că s-au făcut greșeli'. 'Situația la frontierele externe ale Uniunii Europene a scăpat de sub control', a mai estimat ea, adăugând: 'avem nevoie astăzi de noi soluții'.

Guvernul dnei Szydlo s-a declarat pregătit să ajute refugiații, dar în afara granițelor UE, în timp ce precedentul guvern centrist acceptase ca Polonia să găzduiască în jur de 7.000 de refugiați, în conformitate cu cotele de repartizare a migranților între statele membre UE.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos