Premierul Republicii Moldova, nouă vizită la București. Ce scop are deplasarea

Premierul Republicii Moldova, nouă vizită la București. Ce scop are deplasarea

Premierul Rep. Moldova, Dorin Recean, va efectua în perioada 17-18 mai o vizită de lucru la București, pentru a participa la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre și Balcani, acolo unde va fi prezent și la un panel cu omologul din România.

Dorin Recean va efectua în perioada 17-18 mai o deplasare în România. FOTO: Arhivă

„Prim-ministrul, Dorin Recean, va efectua în perioada 17 - 18 mai o vizită de lucru în România, pentru a participa la cea de-a șaptea ediție a Forumului de Securitate din regiunea Mării Negre și Balcani, desfășurat la București”, a declarat pentru ,,Adevărul”, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al premierului.

În cadrul evenimentului de la București, Dorin Recean va participa, alături de Nicolae Ciucă, la un panel tematic. ,,Detalii suplimentare despre vizita premierului la București, le vom oferi la conferința de presă săptămânală după ședința Executivului de miercuri”, a punctat Daniel Vodă.

Prin urmare, premierul de la Chișinău va efectua a doua vizită de lucru în România. De altfel, prima deplasare a lui Dorin Recean în calitate de prim-ministru a fost efectuată tot aici, la scurt timp după preluarea mandatului său.

Prima vizită de lucru a lui Dorin Recean a avut loc la București

În data de 1 martie, premierul Recean și prim-ministrul Ciucă au avut o întrevedere la București, discutând despre situaţia de securitate din regiune, dar și despre teme economice.

Nicolae Ciucă l-a asigurat pe premierul de la Chișinău de sprijinul României în realizarea reformelor, consolidarea economiei, a rezilienței și a securității statului, precum și în avansarea parcursului european al Republicii Moldova.

Atunci, Dorin Recean a declarat că este firesc ca prima vizită să fie la Bucureşti, în condiţiile în care România este cel mai important partener al Chişinăului.

Acesta deține funcția de prim-ministru din data de 16 februarie. Guvernul condus de el a primit votul de încredere al Parlamentului, fiind votat de 62 de deputați PAS.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia