Premierul s-a întâlnit cu ambasadoarea Greciei la Bucureşti. Relația cu UE și NATO, discutată

Premierul s-a întâlnit cu ambasadoarea Greciei la Bucureşti. Relația cu UE și NATO, discutată

Premierul Marcel Ciolacu a avut luni o întâlnire foarte productivă cu noua ambasadoare a Greciei la Bucureşti, Lili Evangelia Grammatika, potrivit Executivului. În cadrul reuniunii prim-ministrul a subliniat că prietenia dintre cele două state este reflectată de o agendă „extrem de bogată".

Premierul Marcel Ciolacu cu ambasadoarea Greciei la Bucureşti, Lili Evangelia Grammatika Foto: X

Prietenia dintre România şi Grecia este reflectată de o agendă extrem de bogată de contacte politico-diplomatice la nivel politic, precum şi de un dialog foarte constructiv şi substanţial cu UE şi NATO”, se arată într-o postare a Guvernului pe reţeaua X, fostă Twitter.

De altfel, ambasadoarea Greciei la București a fost primită pe data de 22 ianuarie de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pentru prezentarea scrisorii de acreditare. Iar potrivit Administrației Prezidențiale, preşedintele Iohannis a evocat, în cadrul reuniunii cu ambasadoarea Republicii Elene, relaţiile bilaterale excelente, bazate pe o lungă prietenie, pe legături culturale şi istorice strânse, precum şi pe o cooperare apropiată, inclusiv la nivel european şi regional.

"În discuţie a fost reconfirmat interesul pentru impulsionarea dialogului politico-diplomatic şi a cooperării în plan economic şi sectorial, iar ambasadorul elen a exprimat gratitudinea pentru sprijinul acordat de România Greciei pentru a deveni stat participant al Iniţiativei Celor Trei Mări, cu ocazia Summitului care a avut loc la Bucureşti, pe 6 septembrie 2023", potrivit Administrației Prezidențiale, citată de Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat