Premierul şi miniştrii au purtat mască de protecţie la ultima şedinţă de Guvern. Cărbunaru: „Executivul va continua să recomande purtarea măştii”

Premierul şi miniştrii au purtat mască de protecţie la ultima şedinţă de Guvern. Cărbunaru: „Executivul va continua să recomande purtarea măştii”

Dan Cărbunaru a precizat că în acest moment purtarea măştii este doar o măsură de prevenţie, iar Executivul va continua să recomande purtarea măştii în spaţiile aglomerate şi în interior.

„Chiar şi azi a avut loc o discuţie în şedinţa cu ministrul Sănătăţii. (...) Orice măsură de prevenţie din seria celor deja menţionate şi utilizate, nu doar în România, sunt binevenite. Purtatul măştii (...) nu poate decât să ne ajute, să ne protejăm unii de ceilalţi. Cu toţii am purtat măşti. Se va menţine această recomandare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cărbunaru a explicat faptul că nu „sunt obligaţii”, pentru că nu e un cadru legal privind purtarea măştii în interior.

Cazurile de infectare cu COVID-19 continuă să crească în România

Astăzi, 27 iulie, au fost anunţate aproximativ 10.000 de infectări şi 29 de decese. De asemenea, în secţiile ATI din ţară sunt internare 233 de persoane. Ministrul Sănătăţii a precizat faptul că am ajuns la 44.000 de cazuri de COVID-19 într-o săptămâna, estimând că probabil săptămâna viitoare se vor înregistra 70.000 de cazuri.

Rafila a estimat că această creştere a cazurilor se va opri în jurul datei de 15 august, însă până atunci numărul de infectări zilnice va depăşi 10.000 de cazuri.

Ministerul Sănătăţii pregăteşte, în această perioadă, sistemul sanitar din România, în special în zona de ambulatoriu, pentru un potenţial val şase al pandemiei COVID-19. Rafila susţine că măsurile luate de Guvern în perioada anterioară vor fi folosite şi în următoarea perioadă.

„Aplicăm acelaşi scenariu din valul anterior, care a permis menţinerea spitalelor funcţionale, nu a supraaglomerat spitalele nici din punctul de vedere al pacienţilor COVID şi, pe de altă parte, a permis accesul pacienţilor cu alte patologii la asistenţă medicală. Cam asta ar trebui să fie filozofia” , a precizat Alexandru Rafila.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...