Premierul şi reprezentanţii Colegiului Medicilor Veterinari au discutat despre legislaţia care reglementează activitatea în acest domeniu

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au discutat, joi, cu reprezentanţii Colegiului Medicilor Veterinari despre legislaţia care reglementează activitatea în acest domeniu.

"Reprezentanţii Colegiului au solicitat sprijinul Guvernului pentru asigurarea cadrului necesar aplicării Legii 236/2019, care modifică OUG 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, astfel încât medicii veterinari de liberă practică să beneficieze cât mai rapid de indemnizaţia lunară de 10.000 de lei pe care această lege o prevede. Aplicarea acestei măsuri ar veni în sprijinul medicilor veterinari, mai ales în mediul rural, unde se simte nevoia unui număr mai mare de specialişti în acest domeniu", precizează Guvernul pe Facebook.

Potrivit sursei citate, un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost legat de combaterea pestei porcine africane, cu care se confruntă o parte din crescătorii de porci din România şi care îi afectează pe toţi producătorii.

"Premierul Ludovic Orban a subliniat disponibilitatea Guvernului de a sprijini activitatea sectorului veterinar, având în vedere importanţa pe care o are pentru zootehnia românească şi pentru siguranţa alimentară", menţionează Guvernul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă