Premierul Spaniei a decis să rămână în fruntea guvernului după acuzații împotriva soției

Premierul Spaniei a decis să rămână în fruntea guvernului după acuzații împotriva soției

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a declarat luni că, după o perioadă de reflecţie cu privire la viitorul său, a decis să continue la conducerea guvernului, relatează Reuters și BBC.

Pedro Sanchez a decis să rămână în fruntea guvernului FOTO EPA-EFE

Sanchez a precizat că l-a anunţat pe regele Felipe al VI-lea despre decizia sa.

„Expresiile de solidaritate din partea tuturor sectoarelor societății” l-au convins să decidă să rămână în funcție, a spus el.

Sanchez şi-a luat prin surprindere miercuri atât aliaţii, cât şi inamicii, anunţând că îşi suspendă timp de câteva zile îndatoririle publice pentru a decide dacă va mai rămâne sau nu în fruntea guvernului.

În aceeaşi zi, un tribunal din Madrid a anunţat o anchetă preliminară pentru „corupţie” şi „trafic de influenţă” asupra afacerilor private ale soţiei sale, Begona Gomez.

În weekend au avut loc mari demonstraţii ale susţinătorilor premierului.

Acesta a insistat că soţia sa este nevinovată, şi i-a acuzat pe liderii opoziţiei, Alberto Nunez Feijoo de la Partidul Popular (PP) şi Santiago Abascal de la Vox, de colaborare cu cei care au pus în circulaţie acuzaţiile împotriva soţiei sale.

Între timp, un tribunal distinct urmează să ia o decizie după ce parchetul din Madrid a cerut clasarea anchetei preliminare din lipsă de dovezi.

Scena politică spaniolă a fost cuprinsă de frământare de perspectiva unui nou vot în parlamentul fragmentat pentru desemnarea unui prim-ministru sau chiar de aceea a unui al patrulea scrutin parlamentar în cinci ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?