Premierul Spaniei își menține comentariile despre uciderea palestinienilor din Gaza în pofida crizei diplomatice cu Israelul

Premierul Spaniei își menține comentariile despre uciderea palestinienilor din Gaza în pofida crizei diplomatice cu Israelul

Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a menţinut duminică afirmaţiile despre ofensiva de represalii din Gaza care au înfuriat Israelul, spunând că este „o chestiune de umanitate”, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Pedro Sanchez FOTO EPA-EFE

Vizitând vineri punctul de trecere Rafah din Egipt împreună cu omologul său belgian Alexander De Croo, Sanchez a declarat că „uciderea fără discriminare a unor civili nevinovaţi” în teritoriile palestiniene este „absolut inacceptabilă”, o poziţie exprimată şi de liderul belgian. Ambii premieri au cerut o încetare durabilă a focului.

Israelul a anunţat imediat că îi va convoca pe ambasadorii celor două ţări pentru un protest oficial, acuzându-i pe cei doi premieri europeni că „sprijină terorismul”.

Pedro Sanchez a răspuns duminică acuzaţiilor la o reuniune a Partidului Socialist, la Madrid. „Condamnarea atacurilor josnice ale unui grup terorist precum Hamas şi, în acelaşi timp, condamnarea uciderii fără discriminare a palestinienilor din Gaza nu este o chestiune politică sau ideologică, ci o chestiune de umanitate”, a apreciat premierul spaniol.

Ministrul spaniol de Externe, Jose Manuel Albares, a declarat vineri că l-a sunat pe ambasadorul israelian la Madrid pentru a protesta oficial față de acuzaţiile Israelului.

Potrivit autorităţilor israeliene, 1.200 de persoane, marea majoritate civili, au fost masacraţi în atacul din 7 octombrie lansat asupra Israelului de Hamas.

Ca represalii, Israelul a promis să „distrugă” Hamas, clasificată drept organizaţie teroristă de către Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat