Premierul spaniol Pedro Sanchez începe președinția Consiliului UE cu o vizită la Kiev

Premierul spaniol Pedro Sanchez începe președinția Consiliului UE cu o vizită la Kiev

Premierul spaniol Pedro Sanchez va merge sâmbătă la Kiev, pentru reafirma sprijinul de "de neclintit" al Uniunii Europene față de Ucraina, în prima zi a preşedinţiei prin rotaţie a Consiliului UE asigurată de către Spania începând cu 1 iulie, informează AFP, scrie Agerpres.

Steag Uniunea Europeană și Ucraina FOTO: Shutterstock

Anunțul despre întâlnire a fost făcut de către președintele Ucrainei Volodomir Zelenski, în timpul unei videoconferințe cu cei 27 de lideri ai Uniunii Europene reuniți în Bruxelles. "Şeful guvernului (Spaniei) a subliniat că primul act al preşedinţiei spaniole va fi de a se deplasa la Kiev pentru a face vizibil (...) sprijinul de neclintit al Uniunii Europene pentru Ucraina, în toate domeniile: militar, umanitar şi economic", a confirmat biroul de presă al lui Sanchez.

În prima zi a summitului de la Bruxelles, liderii europeni şi-au reafirmat angajamentul privind sprijinul pe termen lung acordat Ucrainei faţa agresiunii ruse.

"Este important să dublăm sprijinul pentru Ucraina, pentru capacitatea militară şi ajutorul financiar", a spus preşedinta Comisiei Europene , Ursula von der Leyen.

Ucraina este candidată pentru aderarea la UE și speră obțină deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul anului 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?