Premierul Trudeau a inaugurat un nou format de comunicare cu canadienii

Premierul Trudeau a inaugurat un nou format de comunicare cu canadienii

Premierul canadian Justin Trudeau a inaugurat duminică un format de comunicare cu conaționalii săi inedit pentru un demnitar de rangul său, a relatat canalul public CBC, citat de AFP. CBC a selecționat 10 canadieni, care au avut dreptul fiecare la o discuție în particular de câte 10 minute cu primul ministru în biroul acestuia pentru a-i pune întrebări despre probleme care îi frământau, a precizat prezentatorul-vedetă al CBC, Peter Mansbridge.

Extrase din aceste convorbiri au fost difuzate duminică seara în cursul unei emisiuni de o oră, denumită 'Față în față', în prezența publicului și a primului ministru, cu ocazia împlinirii a 100 de zile de la preluarea puterii.

Mansbridge a precizat pe site-ul CBC că a avut ocazia să intervieveze numeroși șefi de guvern canadieni, între care — la sfârșitul anilor 1970 — și pe Pierre Elliott Trudeau, tatăl actualului premier. El a explicat că a căutat de mulți ani, dar fără succes, să spargă canoanele comunicării oficiale și să găsească 'un nou mod de a-l intervieva pe primul ministru'.

Ocazia i-a fost oferită, în fine, de sosirea la putere în noiembrie a lui Justin Trudeau, care a făcut campanie promițând să practice transparența și accesibilitatea în relațiile cu cetățenii după 10 ani de comunicare restricționată sub guvernarea conservatoare a lui Stephen Harper.

'Noi l-am crezut pe cuvânt', subliniază Mansbridge. El a asigurat că cei 10 canadieni — 5 bărbați și 5 femei — au fost selecționați de CBC din toată țara, fără nicio consultare cu oficiul de presă al primului ministru.

Justin Trudeau și-a exprimat încă de la sosirea sa la conducerea țării importanța pe care o acordă comunicării și grija de a promova o imagine de apropiere față de concetățenii săi. Mizând pe tinerețea și pe charisma sa, el a multiplicat fotografiile de tip selfie până și în reuniunile internaționale, precum și contactele informale cu populația, mergând la întâlniri cu concetățenii săi în metrou și întâmpinând personal primul grup de refugiați sirieni primiți în Canada.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...