Premierul Tudose a avut o întâlnire cu Tudorel Toader pe tema proiectului de modificare a legilor Justiției (surse)

Premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire, miercuri după-amiază, la Palatul Victoria, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, în care au discutat despre proiectul privind modificarea legilor Justiției, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

 Ministrul Justiției a părăsit sediul Guvernului în jurul orei 17,20.

Întâlnirea a avut loc după ce, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, șeful Executivului i-a cerut ministrului Toader să comunice bine informațiile referitoare la proiectul privind modificarea legilor Justiției, astfel încât să se înțeleagă faptul că, 'deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit'.

''E foarte important cât de bine comunicați și cât de bine înțelege toată lumea, că, de când le-ați prezentat, vă spun că la mine a ajuns că până diseară schimbăm tot și se numește de către altcineva și... Nu. Deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit', a declarat Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

La rândul său, ministrul Tudorel Toader a spus că noile prevederi se vor aplica după ce legea va intra în vigoare.

Și șeful statului Klaus Iohannis a reacționat la propunerile prezentate de ministrul Justiției, considerând că acestea reprezintă un atac asupra statului de drept, independenței Justiției și împotriva luptei anticorupție. ''Propunerile prezentate astăzi de ministrul Justiției se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționari a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție'', a afirmat Iohannis.

El a arătat că România se află într-un moment care îi este favorabil în planul relațiilor internaționale, cu precădere în comunitatea europeană, context în care ar fi în defavoarea țării noastre să ''ne întoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra Justiției''.

''Acest lucru ar fi în totală contradicție cu angajamentele pe care și le-a luat România prin aderarea la Uniunea Europeană și nu ar face decât să mențină pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare și Verificare'', spune șeful statului.

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României. O altă modificare prevede ca Inspecția Judiciară (IJ) să treacă la Ministerul Justiției.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poa…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!