Premierul Tudose a avut o întâlnire cu Tudorel Toader pe tema proiectului de modificare a legilor Justiției (surse)

Premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire, miercuri după-amiază, la Palatul Victoria, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, în care au discutat despre proiectul privind modificarea legilor Justiției, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

 Ministrul Justiției a părăsit sediul Guvernului în jurul orei 17,20.

Întâlnirea a avut loc după ce, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, șeful Executivului i-a cerut ministrului Toader să comunice bine informațiile referitoare la proiectul privind modificarea legilor Justiției, astfel încât să se înțeleagă faptul că, 'deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit'.

''E foarte important cât de bine comunicați și cât de bine înțelege toată lumea, că, de când le-ați prezentat, vă spun că la mine a ajuns că până diseară schimbăm tot și se numește de către altcineva și... Nu. Deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit', a declarat Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

La rândul său, ministrul Tudorel Toader a spus că noile prevederi se vor aplica după ce legea va intra în vigoare.

Și șeful statului Klaus Iohannis a reacționat la propunerile prezentate de ministrul Justiției, considerând că acestea reprezintă un atac asupra statului de drept, independenței Justiției și împotriva luptei anticorupție. ''Propunerile prezentate astăzi de ministrul Justiției se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționari a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție'', a afirmat Iohannis.

El a arătat că România se află într-un moment care îi este favorabil în planul relațiilor internaționale, cu precădere în comunitatea europeană, context în care ar fi în defavoarea țării noastre să ''ne întoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra Justiției''.

''Acest lucru ar fi în totală contradicție cu angajamentele pe care și le-a luat România prin aderarea la Uniunea Europeană și nu ar face decât să mențină pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare și Verificare'', spune șeful statului.

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României. O altă modificare prevede ca Inspecția Judiciară (IJ) să treacă la Ministerul Justiției.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă