Premierul Tudose i-a cerut ministrului Nica să demită conducerea autorității de management responsabilă de POC

Premierul Tudose i-a cerut ministrului Nica să demită conducerea autorității de management responsabilă de POC

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, să demită conducerea autorității de management responsabilă de Programul Operațional Competitivitate (POC), din cauză că există riscul ca România să piardă o sumă mare de bani.

 "Am o întrebare către domnul ministru Nica, la AM, pe Competitivitate, pe POC, cine se ocupă, (...) că înțeleg că mai avem un pic și pierdem niște bani, vreo 12 milioane", i-a spus Tudose lui Nica, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Nica a precizat că a primit o comunicare cu privire la riscul de a fi pierduți definitiv primii bani din exercițiul financiar 2014 — 2020, precizând că a luat măsurile necesare.

"Am dispus măsurile necesare ca să reparăm și la sfârșitul lunii noiembrie să nu pierdem, totuși, acești bani", a spus Nica.

Mihai Tudose l-a întrebat pe Marius Nica după cine trebuie să "repare", ministrul răspunzând: "După cei care au gestionat până acum. (...) Directorul autorității de management".

"Eu cred că își va putea găsi un loc de muncă unde să fie util cu adevărat, nu?", a completat Tudose.

Nica a confirmat, precizând totodată că, miercuri, va solicita și Corpului de control al premierului să analizeze situația de la această autoritate de management.

"Da. O să solicităm și prezența Corpului de control al prim-ministrului. (...) Astăzi", a afirmat Nica.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”