Premierul turc Ahmet Davutoglu și-a anulat vizita la Bruxelles după explozia de la Ankara

Premierul turc Ahmet Davutoglu și-a anulat vizita la Bruxelles după explozia de la Ankara

Premierul turc Ahmet Davutoglu și-a anulat vizita la Bruxelles după o explozie violentă produsă miercuri la Ankara, soldată cu cel puțin cinci morți și zece răniți, a informat un oficial de la cabinetul premierului, relatează Reuters. Davutoglu urma să plece în Belgia într-o vizită oficială miercuri seara.

Cel puțin cinci persoane au murit și zece au fost rănite într-o explozie violentă produsă miercuri seară, la trecerea unui vehicul militar, nu departe de sediul Statului Major al armatei turce de la Ankara, potrivit Reuters și AFP, care citează canalele de televiziune locale.

Deflagrația a vizat vehicule ale armatei în apropierea pieței centrale Kizilay, potrivit guvernatorului Ankarei, Mehmet Ali Kiliçlar.

AFP a relatat că este vorba despre un atac cu mașină-capcană, în timp ce purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP, de guvernământ), Omet Celik, a postat pe Twitter că este un act terorist.

Începând din luna iunie a anului trecut, în Turcia s-au înregistrat mai multe atacuri cu bombă, unele fiind revendicate de gruparea Statul Islamic, potrivit autorităților de la Ankara. Precedentul atac, comis pe 12 ianuarie, a avut loc în zona istorică Sultanahmet din Istanbul și s-a soldat cu decesul a 10 persoane, majoritatea turiști germani, și rănirea altor 15. Autoritățile turce au anunțat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce s-a aflat până recent în Siria și s-a înregistrat ca refugiat în Istanbul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…