Premierul Turciei ridică SABIA la AMERICANI! Țara care-l adăpostește pe Gulen va fi în RĂZBOI cu noi!

Premierul Turciei ridică SABIA la AMERICANI! Țara care-l adăpostește pe Gulen va fi în RĂZBOI cu noi!

Premierul Binali Yildirim, declaratie extrem de dura la adresa SUA: O tara care il adaposteste pe clericul Gulen nu poate fi un prieten al Turciei si va fi considerata in razboi cu Turcia.

Premierul turc Binali Yildirim a facut sambata la pranz o declaratie extrem de dura la adresa Statelor Unite. Yildirim a afirmat ca "o tara care il adaposteste pe clericul Gulen nu poate fi un prieten al Turciei si va fi considerata in razboi cu Turcia", potrivit Reuters. Remintim ca Recep Erdogan l-a acuzat noaptea trecuta, voalat, pentru tentativa de lovitura de stat pe predicatorul turc Fethullah Gulen, principalul inamic al presedintelui turc, aflat in exil in SUA.

Sambata dimineata, predicatorul Fethullah Gülen a condamnat in termenii cei mai fermi tentativa de lovitura de stat din Turcia, precizand ca "Am suferit de-a lungul ultimilor 50 de ani din cauza catorva lovituri de stat militare si consider ca este o insulta sa fiu acuzat de vreo legatura cu aceasta incercare. Resping categoric astfel de acuzatii".

Turcia este stat membru NATO.

Presedintele Turciei a afirmat noaptea trecuta ca persoanelor implicate in tentativa de lovitura de stat "li s-a spus ceea ce sa faca din statul american Pennsylvania" - o referinta la predicatorului turc Fethullah Gulen, initiatorul miscarii islamiste moderate care ii poarta numele si principalul inamic al lui Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan a subliniat ca el este liderul Turciei ales democratic si nu isi va abandona tara.

Imediat dupa declaratiile lui Erdoga, un grup apropiat predicatorului Fethullah Gulen a negat implicarea in lovitura de stat. O organizatie din SUA apropiata predicatorului turc Fethullah Gulen, initiatorul miscarii islamiste moderate care ii poarta numele si principalul inamic al presedintelui Tayyip Erdogan, a negat orice fel de implicare in lovitura de stat din Turcia.

"Condamnam orice interventie militara in politica interna a Turciei", a transmis Alianta pentru Valori Comune intr-un comunicat. "Declaratiile facute de cei din cercurile lui Erdogan cu privire la implicarea miscarii sunt extrem de iresponsabile", a mai precizat organizatia.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”