Premierul Ucrainei cere României să recunoască oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului

Premierul Ucrainei cere României să recunoască oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului

Premierul Ucrainei a susținut într-o conferință de presă comună cu Nicolae Ciucă, că statul său ar fi recunoscător pentru susținerea inițiativei Ucrainei de excludere a Rusiei din OCEN și recunoașterea oficială a Federației Ruse ca stat terorist.

Premierul Ucrainei cere susținerea României pentru excluderea Rusiei din OCEN FOTO Arhivă

„Am fi foarte recunoscători părții române dacă ar recunoaște la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului și ne-ar susține la inițiativa noastră de a exlude Rusia din OCEN”, a spus premierul Ucrainei.

În același timp, Denys Shmyhal a mai arătat că țara sa este „recunoscătoare României pentru disponibilitatea de a participa la reconstrucția Ucrainei”, anunțând participarea statului român la efortul de reconstrucție din regiunea Dnepropetrovsk.

Omologul Ucrainean a arătat recunoaștere, amintind de susținerea integrității teritoriale a Ucrainei de către România, cât și de susținerea „în lupta împotriva agresorului” şi a anchetei internaționale față de Rusia, dar și parcursul ţării sale „spre viitor”.

Noi puncte de trecere a frontierei

Premierul român, Nicolae Ciucă, și omologul ucrainean, Denys Shmyhal, au participat împreună la deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Vicovu de sus- Krasnoilsk, unde au susținut continuarea planurilor de deschidere a mai multe puncte de trecere a frontierei dintre cele două state.

„În perspectivă, se planifică deschiderea a încă şapte puncte de trecere la frontiera noastră”, a mai afirmat premierul Ucrainei, arătând că susţine iniţiativa părţii române de a se crea un grup de lucru, de lărgire a infrastructurii de frontieră, la graniţa comună.

Omologul ucrainean a punctat că „deschiderea noi puncte de trecere este o prioritate pentru Guvernul Ucrainei”, arătând că au fost reconstruite mai multe puncte de trecere a frontierei, cea mai mare deschidere a statului ucrainean fiind spre România.

Premierul Ucrainei a mai punctat că deschiderea bnoului punct de trecere a frontierei arată „o apropiere dintre statele noastre şi confirmă drumul Ucrainei spre calea europeană”, explicând, totodată, că după declanșarea războiului, cauzat de invazia Federației Ruse în Ucraina, direcția către Occident a devenit cea mai importantă pentru Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…