Premierul ungar Orban susține că există o 'legătură evidentă' între terorism și migrație

Premierul ungar Orban susține că există o 'legătură evidentă' între terorism și migrație

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat joi că există o legătură clară între migrația ilegală în Europa și atacurile teroriste de pe continent, relatează Reuters.

'Este clar precum faptul că 'doi și cu doi fac patru', clar ca lumina zilei. Există o legătură evidentă', le-a spus Orban reporterilor după reuniunea de la Varșovia a liderilor statelor din Grupul de la Vișegrad.

'Dacă cineva neagă această legătură, de fapt această persoană afectează siguranța cetățenilor europeni', a adăugat el.

Viktor Orban a mai apreciat că Uniunea Europeană trece prin momente dramatice, întrucât și-a pierdut rolul global după ce Marea Britanie a decis să părăsească blocul comunitar, notează MTI.

El a apreciat că UE a fost retrogradată la rolul de jucător regional pentru că UE a dat cele mai proaste răspunsuri posibile la migrație și a subminat astfel calitatea de membru al unuia dintre statele blocului comunitar, a spus el.

Sarcina este acum de a defini ce ar trebui să facă UE pentru a deveni din nou o superputere, a mai spus Orban.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!