Premierul Viorica Dăncilă invită la discuţii reprezentanţii CSM şi ai asociaţiilor de magistraţi

Premierul Viorica Dăncilă invită la discuţii reprezentanţii CSM şi ai asociaţiilor de magistraţi

Prim-ministrul Viorica Dăncilă invită luni, la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai CSM, pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul justiţiei, informează Guvernul, printr-un comunicat de presă.

"Având în vedere opiniile exprimate în spaţiul public de diferite asociaţii profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai CSM, pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul justiţiei. Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociaţiile de magistraţi că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituţiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiţie corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor", informează sursa citată.

Procurori şi judecători din mai multe oraşe din ţară au organizat sau au anunţat pentru perioada următoare proteste faţă de ordonanţa de urgenţă iniţiată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, inclusiv prind suspendarea activităţii judiciare.

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...