Premierul Vucic: Serbia continuă politica de integrare europeană, deși la un referendum sârbii ar vota la fel ca britanicii

Premierul Vucic: Serbia continuă politica de integrare europeană, deși la un referendum sârbii ar vota la fel ca britanicii

Serbia nu își va schimba politica de integrare europeană, a asigurat vineri premierul sârb, Aleksandar Vucic, care a adăugat că un referendum pe această temă s-ar putea desfășura în țara sa numai dacă el ar fi înfrânt în alegeri, transmite agenția Tanjug.

'Deși sunt sigur că cetățenii sârbi ar vota la fel cum au făcut-o britanicii, sunt de asemenea sigur că ei vor un viitor mai bun, așa că rămânem pe calea către Uniunea Europeană', a declarat șeful guvernului de la Belgrad, la o conferință de presă extraordinară, desfășurată după ce Marea Britanie a decis prin referendum să se desprindă de blocul comunitar.

'Astăzi s-a petrecut cel mai mare cutremur politic de la căderea Zidului Berlinului', astfel a caracterizat el votul britanicilor. 'Sârbilor le place să fie divizați în chestiunile majore și probabil că ar vota precum britanicii', a continuat premierul sârb, remarcând însă faptul că la referendumul din Marea Britanie segmentul de electorat cel mai tânăr a votat pentru rămânerea în UE.

'Există unii care și-ar dori să se convoace referendumuri și în Serbia și să se schimbe politica, dar poporul se poate pronunța la alegeri', a mai spus Vucic, la numai două luni după ce a câștigat alegerile. 'Atunci când vor câștiga alegerile, pot să convoace orice doresc', a continuat el, confirmând că un astfel de referendum se va desfășura totuși cu un an înaintea aderării la UE.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății