Premii-record la Australian Open 2023. România are cinci jucătoare la startul competiției

Premii-record la Australian Open 2023. România are cinci jucătoare la startul competiției

Australian Open 2023, primul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 16-29 ianuarie la Melbourne și oferă premii-record, au anunțat organizatorii. Sumele în bani au fost majorate cu 3,4% față de ediția din 2022, până la un total de 51,6 milioane de dolari americani.

Rafael Nadal e campionul en-titre de la Australian Open. Foto Getty images

Câștigătorul trofeului, atât la masculin, cât și la feminin, va fi recompensat cu 2 milioane de dolari americani.

Premiile de la Australian Open au fost majorate cu peste 320% în ultimii 20 de ani, a anunțat Tennis Australia.

“Este important să ducem mai departe succesul tenisului din Australia, să oferim oportunități importante de a juca și să ne asigurăm că jucătorii cei mai buni din lume sunt recompensați pe măsură. La Australian Open 2023, au crescut valoarea premiilor în toate rundele, din calificări până în finale. Dar accentul a fost pus pe primele tururi, pentru a ajuta jucătorii tineri să investească în carierele lor și să le asigure o bază solidă pentru începutul de sezon”, a declarat Craig Tiley, directorul turneului.

Irina Begu, cea mai bine clasată jucătoare româncă

Cinci jucătoare din România vor participa la Australian Open 2023: Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (48 WTA), Jaqueline Cristian (151 WTA) și Patricia Țig (795 WTA).

Irina Begu va porni la AO din postura de cea mai bine clasată jucătoare româncă. Arhivă Adevărul

Irina Begu va porni la AO din postura de cea mai bine clasată jucătoare româncă. Arhivă Adevărul

Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) e singura jucătoare din Top 20 WTA care nu va fi prezentă la Australian Open 2023, scrie Digi Sport. Dubla campioană de Grand Slam este suspendată provizoriu pentru dopaj. În 2018, Simona Halep a jucat finala la Australian Open, fiind învinsă de către daneza Caroline Wozniacki. Pe tabloul masculin, România nu are niciun reprezentant.

Simona Halep trage speranțe

Însă avocații româncei spun că Simona Halep ar putea totuși să joace la Melbourne. Sportiva și-a petrecut vacanța de Crăciun la Londra și esste în așteptarea verdictului final în ceea ce privește cazul de dopaj în care a fost implicată, la finalul acestui an.

Avocații Simonei speră să obțină cât mai repede ridicarea suspendării, astfel ca Simona să primească wild card la Australian Open. „Dosarul nevinovăției este imbatabil ca argumentație”, spune coordonatorul juriștilor angajați de Halep, conform Prosport.

Deținătorii trofeului la Australian Open la simplu sunt Rafael Nadal și Ashleigh Barty (retrasă din circuit). La ediția de la începutului anului viitor, paniolul Carlos Alcaraz (19 ani, 1 ATP) și poloneza Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) sunt principalii favoriți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă