Preotul Calistrat s-a răzgândit. Spune că a fost doar o glumă când a vorbit de zeciuiala nunților

Preotul Calistrat s-a răzgândit. Spune că a fost doar o glumă când a vorbit de zeciuiala nunților

Preotul și-a explicat declarația controversată, spunând că, de fapt, făcuse o glumă cu un enoriaș vizavi de cât se plătește pentru citirea „Tainei cununiei” și a vorbit și despre sumele de bani pe cale le primește la astfel de evenimente.

Preotul Calistrat Chifan FOTO Facebook

Preotul Calistrat Chifan, care a stârnit un val de reacții negative în România după ce a spus că 10% din darul de nuntă ar trebui să revină Bisericii, și-a nuanțat declarația.

„Veți vedea că este o poveste discutată cu un ucenic, care băgase peste 20.000 euro în nuntă și se poticnise în plata care ar trebui dată preotului care i-a citit „Taina Cununiei”. Aici l-am luat la glumind , cum o distracție de o noapte costă peste 20.000 Euro, iar de a doua zi arunci tot, s-a terminat și coregrafia, iar în final cel mai important moment „TAINA CUNUNIEI”, harul și binecuvântarea pe care le ai toată viața, la acelea te grăbești și vrei cât mai repede și pe degeaba, că povestea cu Dumnezeu mai puțin contează”, a detaliat preotul Calistrat Chifan contextul în care a vorbit de cei 10% care ar trebui dați bisericii.

Preotul a vorbit și despre sumele pe care le-a primit la cununii și a ținut să menționeze că nu este un preț standard stabilit nicăieri.

„Problema cu zeciuiala din banii băgați la nuntă a fost un simplu exemplu luat din Evanghelia “Vameșului și fariseului”, să vadă cât este dator lui Dumnezeu, dacă ar fi să înțeleagă cât costă distracția care nu se scrie în cer, și trece cu noaptea, față de darul Duhul Sfânt dat pe viață de Dumnezeu. Atât, în finalul videoclipului am arătat că la nuntă am primit și 50, și 100, și 200 lei, nefiind un preț standard, stabilit nicăieri”, a scris preotul Calistrat, pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?